|

Putin Güney Osetya ile ittifakı kabul etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, Güney Osetya ile ittifak anlaşmasının imzalanması için hazırlık yapılmasını istedi. İmzalanacak anlaşma, iki ülke arası sosyal, ekonomik, insani, siyasi, savunma ve güvenlik alanlarında yakın işbirliği sağlanması için temel anlaşma niteliği taşıyor.

Yeni Şafak
16:56 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 15:00 - 6/03/2015 Cuma
AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ile ittifak anlaşmasının imzalanması için hazırlık yapılmasını istedi.


Hükümetin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Putin'in, Rusya ile Güney Osetya arasında ittifak ve entegrasyon anlaşmasının hazırlanmasına ilişkin hükümet teklifini kabul ettiği belirtildi.


Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in teklif edilen projeyi onayladığını ve proje için nihai belgenin hazırlanacağını kaydetti.


Peskov, "Bu, belgenin imza için hazırlanması anlamına geliyor. Bu, standart bir süreç. Önce teklif gelir, sonra belge hazırlanır. Devlet Başkanı'nın onaylaması halinde belgeler, imza için hazırlanıyor" dedi.


İmzalanacak belge, Rusya ve Güney Osetya arasında sosyal, ekonomik, insani, siyasi, savunma ve güvenlik alanlarında yakın işbirliği sağlanması için temel anlaşma niteliği taşıyor.


Rusya, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ile de benzer bir anlaşma imzalamıştı. "İttifak ve Stratejik Ortaklık Anlaşması", Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy Karasin ile Abhazya'nın Moskova Büyükelçisi İgor Ahba'nın belgeleri 5 Mart'ta birbirlerine teslim etmesinin ardından yürürlüğe girmişti.

#Putin
#Güney Osetya
#Rusya
9 yıl önce