|

Sudanlı gençlere bilimi sevdirdi

Türkiye’de öğretmen olan Muaz Erdem, Sudan’ın başkenti Hartum’daki öğrenci yurtlarında, üniversiteli gençlere deney yaparak bilim ve teknolojiyi sevdiriyor. NASA’nın araştırma kamplarına da katılan Erdem, “Çocuklar hayatları boyunca unutamayacakları deneyim yaşadılar” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:07 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Sudanlı gençlere bilimi sevdirdi
​Sudanlı gençlere bilimi sevdirdi

Türkiye’de özel bir eğitim kurumunda öğretmen olarak çalışan Muaz Erdem, kurban bayramı vesilesiyle geldiği Sudan’ın başkenti Hartum’daki öğrenci yurtlarında üniversiteli gençlere deney yaparak, bilim ve teknolojiyi sevdirmeye çalıştı. İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nden mezun olan, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve The International Astronomical Search Collaboration’ın Pan Starrs Asteroid Araştırma kamplarına da katılan Erdem, bilim ve teknoloji sevgisini Sudanlı öğrencilerle paylaştı.


SANAL UZAY YOLCULUĞU

Erdem, kurban organizasyonu için geldiği Sudan’da şu ana kadar 75 öğrenciye ulaştığını söyleyerek çalışmaları hakkında şunları söyledi: “İki farklı öğrenci yurdunu ziyaret ederek Afrikalı öğrencilerle buluştum. Özellikle sanal gerçeklik gözlüğü onları çok etkiledi. Gözlüğü takan arkadaşlarımızı uzay yolculuğuna çıkardık. 3 boyutlu gezegenleri gören Afrikalı kardeşlerimizin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Beyin dalga sensörüyle de günümüzdeki robotların nasıl hareket ettirildiğini basit bir oyunla onlara gösterdim. Deneyleri bizzat yaşamaları onlar için hayatları boyunca unutulmayacak bir olay oldu.”

DÜNYA GÖZÜMÜZE YAKLAŞTI

Gençlerle bilimsel deneylerin yanı sıra İslam tarihindeki Müslüman bilim adamlarının hayatları ve çalışmalarına ilişkin de paylaşımlarda bulunduğunu aktaran Erdem, gençlerin bilim ve teknolojiyle buluşturulduğu bu çalışmayı bütün Afrika’ya yaymak istediklerini kaydetti. Erdem’le bir araya gelen Cibutili öğrenci Abdurrahman Ali, burada öğrendikleri modern teknoloji bilgilerini asla unutmayacağını belirterek, “Bugün daha önce görmediğimiz şeyler gördük. Dünya gözümüze yakınlaştı. Yakın zamanda öğrendiğimiz bu teknolojik bilgileri gerçekleştirmeyi temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

#Muaz Erdem
#Sudan
#Afrika
#NASA
7 yıl önce