|

Vereceğin kararla Sisi'nin kuklası olma

Mısır'daki cunta mahkemelerinin idam cezasına çarptırdığı Mursi ile ilgili son kararı yarın ülkenin müftüsü verecek. Mısır Müftüsü Şevki İbrahim Abdulkerim Allam'a karar öncesi çağrı yapan İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensuplar Derneği ÖNDER'in Başkanı Halit Bekiroğlu, "Haktan ve adaletten şaşma. Bu hukuksuzluğu tümüyle reddet. Aksi bir kararla tarihe, darbeci Sisi ve işbirlikçilerinin kuklası olarak geçeceğini hatırlatıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
17:40 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:51 - 15/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu'nun tüm İmam Hatip camiası adına yaptığı açıklama şöyle:



"Mısır'daki cunta yönetiminin, halkın yüzde 52 oyu ile seçilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verdiği idam kararı, tüm insanlığın vicdanını kanatmıştır. Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasıyla ilgili nihai karar, yarın Mısır Müftüsü Şevki İbrahim Abdulkerim Allam tarafından açıklanacak. Karar henüz açıklanmasa da, askeri darbeden sonra yaşananlar zalimliği, hukuk tanımazlığı tescillemiş ve Mısır'da adaleti tümden ortadan kaldıran bir kara leke olarak tarihe geçmiştir.



Türkiye'nin bundan 65 yıl önce yaşadığı Yassıada rezaletine benzer bir sürecin cereyan ettiği Mısır'ın içinde bulunduğu duruma acı tecrübelerimizin de yüklediği ağırlıkla üzülmemek elde değil. Fakat demokrasiyi dillerinden düşürmeyen ve savunuculuğunu kimselere bırakmayan batı ülkelerinin, Mısır'daki anti demokratik uygulamalara ses çıkarmamaları ve yaşananlara göz yummaları yarın açıklanacak son karar öncesinde ibret verici bir hal almıştır. Diktatörlükle yönetilirken demokrasiye dönüşle birlikte halkın oyları ile seçilen bir cumhurbaşkanı ve siyasi kadronun askeri darbe ile tasfiye edilip idam edilmek istenmesine karşı, ülke yöneticilerimiz net bir tavır sergilemiştir. Türkiye'nin cuntacıların işlemek istediği insanlık suçuna karşı gösterdiği tavrı İmam Hatip camiası olarak bizler de var gücümüzle destekliyoruz.



İdam kararlarının uygulanması ile ilgili, yarın son sözü söyleyecek Mısır Müftüsü Şevki İbrahim Abdulkerim Allam'dan, vicdani görev ve sorumluluğunu yerine getirip, haktan ve adaletten şaşmamasını, bu hukuksuzluğu tümüyle reddederek, idamların yürürlüğe girmesini engellemesini ve insanlığın vicdanını kurtarmasını bekliyoruz. Aksi bir kararda tarihe, darbeci Sisi ve işbirlikçilerinin kuklası olarak geçeceğini de hatırlatıyoruz. Uluslararası topluma da son bir çağrı yaparak böyle bir vicdansızlığa karşı sessiz kalmayıp tepki vermelerini bekliyoruz."



#Mısır Müftüsü Şevki İbrahim Abdulkerim Allam
#Muhammed Mursi
#ÖNDER
#Halit Bekiroğlu
#İmam Hatip
9 yıl önce