|

Boğaz’da inşaat zorlaşacak

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; dünya incisi İstanbul Boğazı’nda çarpık yapılaşmaya ‘dur’ diyecek. Artık hiçbir kurum, kurulun bilgisi dışında plan yapıp yapılaşma izni veremeyecek.

Yeni Şafak
04:00 - 9/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:21 - 9/02/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul Boğazı (Arşiv)
İstanbul Boğazı (Arşiv)

İstanbul boğazındaki çarpık yapılaşmaya son veren uygulama yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu kuruldu. Buna göre, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu’ndan izin almadan bu bölgede yapılaşma izni verilemeyecek. Karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan oluşacak ve Cumhurbaşkanı veya katılamadığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın önderliğinde toplanacak. Bakanların katılamadığı toplantılara ise bakan tarafından görevlendirilecek bakan yardımcıları katılacak.

SIKI DENETİM YAPILACAK

  • 2960 sayılı Boğaziçi Kanuna göre kurulan kurulun görevleri ise şu şekilde açıklandı: “Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu yılda en az iki defa toplanır. Boğaziçi imar planlarının yapılmasını kararlaştırmak, imar planlarını ve diğer ilgili planları görüşmek ve kabul etmek, Boğaziçi imar uygulama programlarını onaylamak, Boğaziçi imar uygulama programları gereği kamu yatırımlarını planlamak ve Bakanlar Kurulu’nun onayına sunmak, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün mali yardım isteklerini incelemek ve karara bağlamak, İmar ve İskan Bakanlığı’nca (Çevre Şehircilik Bakanlığı) getirilen Boğaziçi Alanı ile ilgili konuları görüşmek ve kararlaştırmak.”
#​Boğaziçi
#İmar
#İnşaat
#İstanbul Boğazı
5 yıl önce