|

‘Çelik’ sistemle 6 ayda konut teklifi

Dünyada inşaat tamamlama sürelerinin 6 ay civarında olduğunu söyleyen GAPAS Başkanı İsmail Özcan, hızlı konut arzı için “çelik” sistemleri önerdi. Özcan, “Devletin özel sektörü bu alana yönlendirmesi lazım” dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 11/06/2022 Cumartesi
Güncelleme: 22:53 - 10/06/2022 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Dünyada artık inşaat sürelerinin 6 ay civarında olduğunu söyleyen Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, hızlı konut arzı için “çelik” sistemleri önerdi. Özcan, “Devletin özel sektörü bu alana yönlendirmesi lazım” dedi. Yeni Şafak’a konuşan Özcan, konut piyasasında arz-talep dengesizliği bulunduğuna dikkat çekti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazine arazilerinin konut edinimi amacıyla satılması uygulamasına destek veren Özcan, “Şu anda en verimli çözüm olarak görünüyor” diye konuştu.

GARANTÖRÜ TOKİ OLSUN

  • Daha önceleri kooperatifler dolayısı ile olumsuz tecrübeleri olan insanların bu alandan uzak durduğuna dikkat çeken Özcan, "TOKİ veya Emlak Konut garantör veya müşavir olursa bu sistem ile birlikte hazine arazileri çok değerlenir. Aynı zamanda erişilebilir konutların çoğalmasına yol açabilir. Türkiye’nin konut ihtiyacını çok hızlı bir şekilde kapatır” ifadelerini kullandı.

2021 yılında 400 bin aded konutun inşaatının başlandığını, ancak bunların tamamlanma süresinin 15-18 ayı bulacağını vurgulayan Özcan, şöyle konuştu: “2023 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmeye hazır hale gelecek bu konutlar piyasayı biraz da olsa canlandıracak ve kiraların stabil hale gelmesini sağlayacak. Dünyada artık inşaat süreleri 6 ay civarında. Çelik sistemler ile birlikte bir binanın tamamlanması 6 aydan kısa sürebiliyor. Her şey fabrikada üretiliyor, inşaat alanına geliyor ve zemine yerleştiriliyor. Çok kısa bir sürede konut edinimi bu şekilde sağlanabiliyor. Bizim bu zamanı kazanmamız lazım, çelik karkas gibi sistemlere eğilmemiz lazım. Devletin özel sektörü bu alana yönlendirmesi lazım.”


#GAPAS
#İsmail Özcan
#TOKİ
#Emlak Konut
2 yıl önce