|

Dron tehdidini Fedai durduracak

Türk savunma sanayisi firmalarının sahip olduğu kabiliyetlerle geliştirilen Fedai Mühimmat Sistemi, saldırı amaçlı dron ve İHA’ları etkisiz hale getirecek. Fedai ilk uçuşunu yakın zamanda gerçekleştirecek.

Haber Merkezi
02:39 - 11/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 02:41 - 11/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Fedai Mühimmat Sistemi
Fedai Mühimmat Sistemi

Türk savunma sanayisi firmalarının sahip olduğu kabiliyetlerle geliştirilen Fedai Mühimmat Sistemi ilk kez görüntülendi. Saldırı amaçlı dron ve insansız hava araçlarını (İHA) etkisiz hale getirecek Fedai’nin ilk uçuşu yakın zamanda gerçekleştirilecek. Fedai’nin üreticisi Transvaro İcra Kurulu Üyesi Güray Ali Canlı, Fedai’nin, kamikaze İHA/drone saldırılarını durdurmak amacıyla geliştirilen bir koruma sistemi olduğunu belirtti.


Canlı, ihtiyaç doğrultusunda ilerleyen dönemde aracın kendisinin de saldırı amacıyla kullanılabileceğini söyledi. Canlı, şunları kaydetti:

TÜRK TİPİ MİLLİ ÇÖZÜM

“Bu çalışmaların en önemli tarafı bu ürünleri satın alamıyorsunuz, kullanamıyorsunuz, ihracat iznine bağlı, tasarımda alınan patentler nedeniyle çok büyük teknoloji transfer bedelleri gündeme geliyor. Daha da ötesi bu bedelleri ödeseniz bile kısıtlamalar, ambargolar söz konusu oluyor. Bunun üzerine biz de kendi çözümümüzü, Türk tipi milli çözümümüzü ürettik.”

#Fedai Mühimmat Sistem
#​Türk savunma sanayisi
#İHA
#Drone
3 yıl önce