|

Emeklilerin ikinci baharı

TOKİ, önümüzdeki 8 yılda 150 bin emekliyi konut sahibi yapmayı planlıyor. Her projede emeklilere yüzde 25 kontenjan tanıyarak bu hedeflerine ulaşacaklarını söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Amacımız emeklilerimize İkinci Bahar’ı müjdelemek” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2015 Pazar
Güncelleme: 23:56 - 21/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Emekliler için ucuz konut çalışmalarını sürdüren TOKİ, başvuru şartları ve emekli vatandaşlarının hangi şartlarda konut edineceğiyle ilgili bilgi verdi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptıkları projelerdeki konutların yüzde 25'ini emeklilere ayıracaklarını belirtti. Turan, “Emeklilerimize uygun ödeme koşullarında 250 TL'den başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle konut sahibi olma imkanı sunuyoruz” dedi.



EMEKLİDEN TALEP OLMALI


“Doğrudan İdare Uygulaması” veya “Emeklilerin Talebi” ile konut projeleri yapıldığına dikkat çeken Turan, “Hedefimiz; gelecek 8 yıl içinde 150 bine yakın emeklimizi ev sahibi yaparak yüzlerini güldürmek, İkinci Bahar'ı müjdelemektir” değerlendirmesinde bulundu.



HER PROJEDE % 25 KANTENJAN


TOKİ'nin 81 ilde 3 bini aşkın şantiye ile hayata geçirdiği 700 bine yakın konut ve sosyal yaşam projesi içinde, emeklilere özgü özel uygulamalar başlattıklarına dikkat çeken Turan, şu bilgileri verdi: “İkinci Bahar Projesi ile TOKİ konut projelerinde, konut sahibi olmayan emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Mevcut üretimlerdeki yüzde 25 emekli kontenjanı uygulamasının yanı sıra, doğrudan emeklilerimizin talepleri ile yepyeni konut projeleri hayata geçiriyoruz. 240 aya varan uygun ödeme koşulları ile ekonomik ölçekte bütçelerini gözeten projeler geliştirdik.”



ŞARTLARI NELER?


İstenilen her ilde emekliler tarafından konut alımı için başvuru yapılıp yapılmayacağı konusuna açıklık getiren Turan, şunları kaydetti: Başvuru için Emekli Derneklerine üyelik mecburiyeti bulunmamaktadır. Hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabilmektedir. Tüm satışlarımızda başvurular sadece ilgili Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubelerine, satış duyurularında ilan edilen süreler içerisinde yapılabilmektedir. Emeklilerin Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış emekli kimlik belgesini veya emekli olduğunu gösteren 'Belgeyi' ibraz etmesi yeterlidir.”


#Emekliler için ucuz konut
#toki
#Ergün Turan
8 yıl önce