GİGDER Başkanı Akbal: Uçuşların başlamasıyla olumsuz tablo ortadan kalkmaya başladı

12:00, 18/08/2020, SalıG: Güncelleme: 12:30, 18/08/2020, Salı
Yeni Şafak
GİGDER Başkanı Akbal: Uçuşların başlamasıyla olumsuz tablo ortadan kalkmaya başladı
Foto/arşiv

Temmuz ayında uluslararası yatırımcıya 2 bin 772 konut satıldı. Özellikle uluslararası uçuşların açılmasının pandeminin ortaya çıkardığı olumsuz tabloyu ortadan kaldırmaya başladığını söyleyen Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Başkanı (GİGDER) Ömer Faruk Akbal, özellikle doğayla bütünleşik evlerin satışlarındaki artışa dikkati çekti.

Temmuz ayında yapılan konut satışlarını değerlendiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, uluslararası yatırımcıya konut satışında geçen yılın aynı dönemine göre bir azalma olsa da pandemiye rağmen satışların iyi gittiğini söyledi.

Haziran ayında uluslararası yatırımcıya bin 679 konut satıldığını, temmuz ayında bu rakamın 2 bin 772’ye çıktığını söyleyen Akbal
, özellikle uluslararası uçuşların açılmasının pandeminin yarattığı olumsuz tabloyu ortadan kaldırmaya başladığını belirtti.

Ağustos ayında da uluslararası yatırımcıya konut satışının artarak sürdüğünün altını çizen Akbal, pandemininde etkisiyle şehir merkezinden uzaklaşarak doğayla bütünleşik evlere talebinin artığını gözlemlediklerini söyledi.


NERELERDEN KONUT ALIYORLAR?

GİGDER Başkanı Akbal, uluslararası yatırımcıya yapılan konut satışlarında, Temmuz 2020'de ilk sırayı bin 46 konut satışı ile İstanbul’un aldığını söyledi.

İstanbul ilini sırasıyla 615 konut satışı ile Antalya, 230 konut satışı ile Ankara, 101 konut satışı ile Mersin ve 88 konut satışı ile Yalova’nın
izlediğini aktaran Akbal, ülke uyruklarına göre ise en çok konut
satışının İran vatandaşlarına yapıldığını belirtti.

Temmuz ayında İran vatandaşlarının Türkiye'den 540 konut satın aldığının üzerinde duran Akbal, “İran'ı sırasıyla, 388 konut ile Irak, 154 konut ile Rusya Federasyonu, 149 konut ile Afganistan ve 143 konut ile Almanya izledi” diye konuştu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026