|

İmar Barışı'nda süre uzuyor

Milyonlarca konutun imar ve iskan sorununu çözecek olan İmar Barışı'nda sürenin sona ermesine 7 gün kala gelen çok sayıda süre uzatma talebine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi. Bakan Kurum imar barışına ilişkin, "31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor. Yeniden değerlendireceğiz. Böyle bir talep var, bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi gözüküyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak
10:59 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:26 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İmar Barışı'ndan yararlanmak için şimdiye kadar 6 milyondan fazla kişi başvuruda bulundu.
İmar Barışı'ndan yararlanmak için şimdiye kadar 6 milyondan fazla kişi başvuruda bulundu.

İmar ve iskan sorunu olan konutlara yasallık kazandırmak için 8 Haziran'da başlatılan İmar Barışı uygulamasında süre 31 Ekim'de sona eriyor. 31 Aralık 2017’den önceki yapıları kapsayan düzenlemenin sona ermesine 7 gün kala Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan süre uzatımına ilişkin çok önemli açıklama geldi.


Süre uzuyor

Bakan Kurum, imar barışına ilişkin
, "31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor. Yeniden değerlendireceğiz. Böyle bir talep var, bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi gözüküyor."
değerlendirmesinde bulundu.


Türkiye’deki 13 milyon tapusuz konut ve iş yerinin imar sorununu ortadan kaldırmak için başlatılan uygulamaya e-Devlet’ten başvuru yapılabiliyor. İmar Barışı'na yaklaşık 6,3 milyon kişi başvurdu.

  • İmar barışından şimdiye kadar elde edilen gelirin ise 6 milyar lira olduğu belirtilmişti.
#​​Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
#İmar barışı
#İskan
#İmar
6 yıl önce