|

Millet Bahçeleri’ne yenileri eklenecek

Hükümetin icraat programı kapsamında yürütülen millet bahçesi projeleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ Millet Bahçesi’nin ihalesi 28 Ocak’ta yapılacak. Şubat ayında ise 7 millet bahçesinin ihalesine çıkılacak.

Haber Merkezi
04:00 - 26/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:36 - 26/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hükümetin ikinci 100 günlük icraat programı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla halen 28 ilde 25 milyon metrekarelik alanda 52 millet bahçesinin çalışmaları yürütülüyor. Proje ile şehirlere ayrı bir değer katılması ve gelecek nesillere daha yeşil bir ortam bırakılması amaçlanıyor. Faaliyete geçecek millet bahçelerinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, su yüzeyleri, spor alanları, amfi tiyatro, seyir terasları, oturma grupları, oyun alanları, geniş yeşil alanlar, toplanma bölümleri, yeterli sayıda otopark, kıraathaneler ve bitkisel peyzaj kısımları bulunuyor.

5 TANESİ AÇILDI

Hükümetin ilk 100 günlük icraat programı kapsamında, 5 millet bahçesinin açılışı yapıldı. Mart ayına kadar Diyarbakır’daki Sur Dicle Vadisi Millet Bahçesi de bitirilecek. İstanbul Pendik ile Batman olmak üzere 2 millet bahçesinin ocak ayında ihalesi düzenlenirken, Elazığ Millet Bahçesi’nin ihalesi de 28 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Bunların dışında 14 millet bahçesinin de proje çalışmaları sürdürülecek ve ihaleye hazır hale getirilecek.

  • İHALELER ARKA ARKAYA
  • Sakarya Millet Bahçesi 6 Şubat, Eskişehir Millet Bahçesi 7 Şubat, Samsun Millet Bahçesi 13 Şubat, İstanbul Başakşehir ilçesi Kayabaşı mevkisindeki Kayaşehir 2, 3 ve 4. etaplar Millet Bahçesi 14 Şubat, Ankara İmrahor Vadisi 1.Etap Millet Bahçesi 18 Şubat, Mersin Millet Bahçesi 19 Şubat ve Sivas Millet Bahçesi’nin de 27 Şubat’ta ihalesi düzenlenecek.
#​Millet Bahçeleri
#Elazığ
#İhale
5 yıl önce