|

Projeleri hızlandırdı

Yeni yatırımlara yelken açan Fuzul Yapı, 2017’de biri Başakşehir’de bir diğeri Gaziosmanpaşa’da olmak üzere 2 milyarlık yatırım yapacak. Fuzul Grup Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Gaziosmanpaşa’daki projenin 600 konut, Başakşehir projesinin ise bin 500 konuttan oluştuğunu söyledi. Gaziosmanpaşa projesinde imzalar da atıldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:40 - 7/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bugüne kadar birçok bölgede 4 bin konut üreten Fuzul Yapı, 2017'de 2 milyar liralık iki yatırıma hazırlanıyor. Şirket, Başakşehir ve Gaziosmanpaşa'da 2 bin 100 konut hayata geçirecek. Gaziosmanpaşa'daki proje için TOKİ'den arsayı teslim aldıklarını ve 600 konutluk proje için çalışmalara başladıklarını belirten Fuzul Grup Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, “Fuzul Yapı ve Yol İnşaat, TOKİ'nin Gaziosmanpaşa'daki arsasının ihalesini ikinci oturumda 350 milyon lira vererek almıştı. Teklifin yanı sıra projeden 150 daire TOKİ'ye verilecek. Avrupa Konutları'nın yanında yer alan 18 bin 612 metrekarelik arsa, 46 bin 553 metrekare inşaat alanına sahip. İhaleyi 15 Temmuz'da aldık. Ülkenin geleceğine güvendik ve yatırımda frene basmayı hiç düşünmedik. Türkiye'de yeni yatırımların artması ve güçlü ekonomi için hepimize görev düşüyor. Bizler inşaat sektörü temsilcileri olarak üzerimize düşeni yapmaya hzırız" dedi.



700 MİLYONLUK KATKI


Başakşehir Belediyesi'nden alınan arsada yaklaşık bin 500 konut yapılacak. 3. İstanbul projesini, Al Zamil, Seha Yapı, Adese, Fuzul Yapı ortaklığı ile inşa edilecek. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, Başakşehir bölgesine, 700 milyon TL'lik yabancı sermayenin gelmesini sağladıklarını söyledi. Akbal, “Yabancı yatırımcının ülkeye olan yatırımlarını artırmak için çalışmaları daha da hızlandıracağız” şeklinde konuştu.



DÖNÜŞÜM PROJELERİ MERCEKTE


Şirket, yeni kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgileniyor. Eyüp Akbal, Gaziosmanpaşa'da ya da Kağıthane'de yeni bir proje geliştirmek istediklerini dile getirdi.



Konut pazarı hareketlendi


Devletin gayrimenkul sektörüne verdiği desteklerle konut sektörünün hareketlendiğini belirten Akbal, “Düzenlemeler 2017 için umut ışığı oldu. Ancak eksiklerimiz var. KDV düzenlemesinden 31 Mart 2017'ye kadar bitecek ya da hali hazırda bitmiş evler faydalanacak. Bunun 2017 sonuna kadar uzatılması gerekiyor. Bir de yüzde 4'ü bulan tapu harçlarında bir düzenleme talebimiz var. Bunlar olur ve bankalar da yıllık faizi yüzde 10'un altına düşürürse konut pazarında ciddi bir hareketlilik başlar” dedi.



İmzalar atıldı





Gaziosmanpaşa'da hayata geçecek kentsel dönüşüm için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Fuzul Grup arasında iş birliği protokolü imzalandı. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, projede çok az ticari ünite bulunacağını ifade ederek, “Proje 60 milyon dolar ama katma değeriyle birlikte 150 milyon dolarlık bir proje” dedi.





#Fuzul Yapı
#Eyüp Akbal
#Emlak
8 yıl önce