
Türkiye’ye girdikten sonra İstanbul’u ziyaret etmek için pedal çevirmeye devam eden Zonk, burada bir süre vakit geçirip Karadeniz taraflarını gezdikten sonra Ayvalık ve İzmir’e gitti. Bir an olsa bile hayalinden vazgeçmeyerek seyahatini devam ettiren Zonk, yaklaşık 18 ayda 3 bin kilometre yol kat ederek Denizli’ye geldi.
Alkolden kaynaklı yaşadığı trafik kazazında hafızasını kaybeden ve 1 yıl komada kalan Frank Zonk, bir barış aktivisti olarak nükleer enerji kullanımına karşı çıkıyor. Zonk, Almanya'dan başlayarak Hiroşima'ya uzanan bisiklet yolculuğunda nükleer enerjiye karşı farkındalık oluşturmaya çalışıyor.
1/ 6

1 sene komada kalarak hayata tutunmaya çalışan Zonk, belli bir süre kaybettiği hafızasının yerine gelmesiyle tekrar toparlanmaya başladı.
2/ 6

Alkolü bıraktıktan sonra evlenip boşanan Zonk, hayali olan turu gerçekleştirmek için uzun yolculuğuna başladı.
3/ 6

Almanya’nın Dresden kentinden, Japonya’nın Hiroşima kentine ’Barış ve uluslararası anlayış’ için bisikletiyle yola çıkan Frank Zonk, 18 ayda 3 bin kilometre yol kat ederek Denizli’ye geldi. Gittiği her kenti fotoğraflayıp internet sitesine kaydeden Zonk, 6 Ağustos 2025’te Hiroşima’da olmayı hedefliyor.
4/ 6

Türkiye’ye girdikten sonra İstanbul’u ziyaret etmek için pedal çevirmeye devam eden Zonk, burada bir süre vakit geçirip Karadeniz taraflarını gezdikten sonra Ayvalık ve İzmir’e gitti. Bir an olsa bile hayalinden vazgeçmeyerek seyahatini devam ettiren Zonk, yaklaşık 18 ayda 3 bin kilometre yol kat ederek Denizli’ye geldi.
5/ 6

İstedikten sonra her şeyin yapılabileceğini ve hayalinin Hiroşima’da pedal çevirmek olduğunu belirten Zonk, “Dresden’den Hiroşima’ya barış ve uluslararası anlayış için gidiyorum. Dresden’de 2020 Ağustos’ta başladım. Şu anda Türkiye’deyim. İstanbul’da, Karadeniz’de bulundum. Ayvalık, İzmir’e gittim. Şimdi Antalya yolundayız. Barış için Dresden’den Hiroşma’ya gidiyorum. 6 Ağustos 2025’te Hiroşima’ya ulaşacağımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
6/ 6

Dünyaya örnek olmak için yaptığı bu çalışma ile dikkat çeken Zonk, ‘hayatını düşleme, rüyanı yaşa’ sloganı ile yollarda olmaya devam edeceğini söyledi.
#Almanya
#Nükleer Santral
#Nükleer
#Aktivist
#Bisiklet
#Hiroşima
#Denizli
#İstanbul
2 yıl önce
