|

10 Kasım töreninde okuduğu şiirle İslam'a ve ümmete nefret kusmuştu: Soruşturma başlatıldı

Gaziantep Şehitkamil ilçesindeki Vicdan Ahmet Güner Ortaokulu'nda, 10 Kasım töreni dolayısıyla kürsüye çıkan kadın öğretmen, okuduğu şiirde "çarşaf, şeyh, ümmet, şeyhülislam" gibi İslami kavramlar "gericilik" olarak göstermeye çalıştı. Kadının videosu sosyal medyada büyük tepki topladı. yetkililer kısa sürede devreye girdi, Gaziantep Valiliği olayla ilgili soruşturma başlattı.

14:18 - 12/11/2021 Cuma
Güncelleme: 14:25 - 12/11/2021 Cuma
Yeni Şafak
Kadın öğretmen, 10 Kasım töreninde İslam'a ve ümmete hakaret etti.
Kadın öğretmen, 10 Kasım töreninde İslam'a ve ümmete hakaret etti.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Vicdan-Ahmet Güner Ortaokulunda, dün 10 Kasım dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törende kürsüye çıkan bir öğretmen, Şair Süleyman Apaydın'ın yazdığı ve İslam'ın şiarlarına hakaretlerin yapıldığı "Yıkın Heykellerimi" adlı şiirini okudu.

  • "Çarşaf, şeyh, ümmet, şeyhülislam" gibi İslami kavramların "gericilik" olarak gösterilmeye çalışıldı.

Söz konusu şiiri törende okunması için kimin seçtiği ve niçin izin verildiği bilinmiyor. İslam'a yönelik nefret ve düşmanlığı körükleyen öğretmenin videosu sosyal medyada büyük tepki topladı.



Valilik harekete geçti

Gaziantep Valisi Davut Gül, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada söz konusu şiirin "açıkça dini değerleri aşağıladığını" öne sürüp konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Vali Gül, açıklamasını
"İnsanların inancını,yaşam tarzını,kılık kıyafetini aşağılamak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir…"
diyerek bitirdi.


#gaziantep
#gaziantep valiliği
2 yıl önce