|

3 şüpheliye 15 yıl hapis

Kartal’daki 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı ilgili yürütülen soruşturmada iddianame hazırlandı. 3 şüpheli hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 15 yıla kadar hapisleri istendi.

Haber Merkezi
04:00 - 3/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:04 - 3/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Kartal'da 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi̇ sonucu 21 ki̇şi̇ni̇n hayatını kaybetti.
Kartal'da 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi̇ sonucu 21 ki̇şi̇ni̇n hayatını kaybetti.

Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybettiği bina çökmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 3 şüpheli hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta bulunan Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRME

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ile yapı ruhsatının "mesuliyet alan" bölümünde sürveyan olarak görev yapan Arzu Keleş Baran'ın "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan ikişer yıldan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianame, Anadolu ağır ceza mahkemesine gönderildi.

21 KİŞİYE MEZAR OLMUŞTU

Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'taki Yeşilyurt Apartmanının 6 Şubat saat 15.59 sıralarında çökmesi sonucu 21 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralı kurtarılmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlatmış, soruşturma kapsamında binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu, inşaat teknikeri Arzu Keleş Baran, proje ve inşaat mühendisi Osman Mısırlıoğlu gözaltına alınmıştı.

ÖNCE TUTUKLAMA SONRA TAHLİYE

Şüphelilerden Suzan Çayır ve Uğur Mısırlıoğlu "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan tutuklanırken, Arzu Keleş Baran ve Osman Mısırlıoğlu ise adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı. Şüphelilerden Suzan Çayır ise avukatının itirazı üzerine tutuklandıktan bir ay sonra tahliye edilmişti.

#​Kartal
#Yeşilyurt Apartmanı
#Suzan Çayır
#Uğur Mısırlıoğlu
5 yıl önce