|

5 terörist öldürüldü 4 terörist teslim oldu

Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonda, Şırnak'ta 5 teröristin öldürüldüğünü, 2 teröristin de teslim olduğunu açıkladı. Ayrıca Hakkari'nin Çukurca ilçesi ve Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bölücü terör örgütünden kaçan iki terörist teslim oldu.

Yeni Şafak
12:39 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:52 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor.
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor.

TSK, devam eden operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.


Mardin'in Nusaybin ilçesinde, bir adet Roketatar (AT-4), bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 85 adet fişeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 650 adet fişeği, iki adet roketatar mühimmatı, iki adet el bombası, 63 adet av tüfeği fişeği, iki adet telsiz, bir adet jenaratör, bol miktarda tıbbi malzeme ve 40 kg amonyum nitrat ele geçirildi, 53 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 151 oldu.





Şırnak'ta toplam 486 terörist etkisiz hale getirildi


Şırnak'ta 5 terörist öldürüldü, 2 terörist ise teslim oldu. Kentte toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 486'ya ulaştı. Bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 526 adet fişeği, altı adet roketatar mühimmatı, dört adet el bombası, iki adet telsiz, iki adet gaz maskesi, bir adet jeneratör ve bir adet akü ele geçirildi, 26 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 463'e yükseldi.



2 terörist teslim oldu


Hakkari'nin Çukurca ilçesi ve Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bölücü terör örgütünden kaçan iki terörist teslim oldu.



Teröristlerden taciz ateşi


Siirt'in Pervari ilçesi ve Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerine, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı taciz atışlarına anında karşılık verildi.



Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Mirgesav ve Aktütün Soğuk Tepe üs bölgelerine, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı taciz atışlarına anında karşılık verildi.



Şemdinli'de Biksi ele geçirildi


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde icra edilen operasyonda, bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet el bombası, bir adet el dürbünü ve bir adet fotoğraf makinesi ele geçirildi.



Yola tuzaklanan patlayıcı imha edildi


Şırnak'da yol araması icra eden güvenlik güçlerince tespit edilen altı adet tüp ve 100 kg patlayıcı madde ile hazırlanmış bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.




#Nusaybin
#Şırnak
8 yıl önce