|

5 vagon raydan çıktı

Tekirdağ’da aşırı yağış tren raylarının altını oyunca facia yaşandı. Uzunköprü-Halkalı seferini yapan 362 yolculu trenin en arkadaki 5 vagonu, Çorlu ile Muratlı arasında raydan çıkıp devrildi. Tam bir can pazarının yaşandığı kazada vagonlarda sıkışan 10 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi da yaralandı. Durumu ağır olan yaralılar helikopterle İstanbul’e sevk edildi. Günlerdir süren yağmur rayların altında 1 metreye varan boşluk oluşturdu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:12 - 9/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
 Uzunköprü-Halkalı seferini yapan yolcu treni, Çorlu yakınlarında raydan çıkıp devrildi.
Uzunköprü-Halkalı seferini yapan yolcu treni, Çorlu yakınlarında raydan çıkıp devrildi.

Tekirdağ’da aşırı yağış tren raylarının altını oyunca facia yaşandı. Uzunköprü-Halkalı seferini yapan yolcu treni, Çorlu yakınlarında raydan çıkıp devrildi. Kazada 10 kişi öldü, 73 kişi yaralandı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında Uzunköprü-Halkalı seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu raydan çıkarak devrildi. Kazada 10 kiş hayatını kaybetti, 73 kişi yaralandı. Kaza, dün saat 17.00 sıralarında Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar köyü yakınında meydana geldi. Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile sefer yapan yolcu trenin 5 vagonu, Sarılar köyü yakınlarında raydan çıktı. Metrelerce sürüklenen trende bulunan yolcular büyük korku ve dehşet yaşadı. Can pazarının yaşandığı kazada 10 kişi öldü, 73 kişi de yaralandı. Kazanın hemen ardından yara almadan kurtulan yolcular, vagonlarda bulunan yaralıları dışarı çıkartmaya çalışırken, demiryolu çevresi insan yığınıyla doldu.


PALETLİ ARÇLAR GÖNDERİLDİ

Kaza ihbarının ardından jandarma, polis ve sağlık ekipleri olay yerine gitmek üzere hareket etti. Ancak bölgenin yoğun yağış alması ve yol olmaması nedeniyle ekipler kaza yerine ulaşmakta büyük güçlük çekti. Ekipler olay yerine ulaşamayınca bölgeye paletli araçlar gönderildi.Kazanın yaşandığı bölgeye ulaşan sağlık, AFAD, itfaiye ekipleri, yaralıları ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, köylülere ait traktörlerle yakınlarda bulunan bir çiftliğe götürüldü. Çiftlikte kriz masası oluşturulurken, sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunduktan sonra ambulanslar ve hava ambulanslarıyla hastanelere kaldırıldı. Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulanslarının yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait hava ambulansları da devreye sokuldu.


TOPRAK BOŞALDI

Ulaştırma Bakanlığı kaza ile ilgi açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 nolu trenin Balabanlı-Çorlu arası 162. kilometrede seyri esnasında 5 vagonun raydan çıkarak devrildiği belirtildi. Kazanın aşırı yağış nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiğinin tespit edildiği ifade edildi.


İstanbul’dan ekip gitti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tren kazası bölgesine 6 kurtarma aracı ve 24 kurtarma personeli sevk edildi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla kazaya ilişkin İtfaiye Daire Başkanlığı alarma geçti. Kaza bölgesine ilk etapta 6 kurtarma aracı ve 24 kurtarma personeli gönderildi. İstanbul İtfaiyesi kaza bölgesine kurtarıcı araçları ile 2 aydınlatma kulesi de sevk etti.

Açıklamada ayrıca, “İstanbul İtfaiyesi 6X6 kurtarma araçları kaza bölgesinde çalışmalara başladı. İBB Yol Bakım’dan 2 kurtarıcı vinç, paletli iş makinesi, lastikli loder, mazot tankeri, 10 personel Çorlu tren kazası bölgesine intikal etmektedirler.” denildi.


Kızılay’dan kan seferberliği

Kaza sonrası Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bölgeye gitti. Çorlu ilçesi Belediye Başkanlığı, kazada yaralanan ve hastaneye kaldırılan yaralılar için acil kan verilmesi çağrısında bulundu. Türk Kızılayı tren kazası sonrasında, bölgeye ilk etapta 304 ünite kan sevkıyatı yaptı. Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ihtiyaçları karşılamak üzere tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Her yönüyle soruşturuluyor

Kaza sonrası Ankara teyakkuza geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı telefonla aradı. Erdoğan, tren kazasına ilişkin taziye mesajı yayımladı. Erdoğan’ın taziye mesajında şu ifadelere yer verildi: “Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bu akşam meydana gelen tren kazası, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Kazanın hemen ardından, devletimiz ilgili tüm birimlerini ve tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır. Elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da bölgeye gitti.


#Tekirdağ
#Çorlu
#Halkalı
#Uzunköprü
6 yıl önce