|

ABD’nin tavrı düşmanlık

ABD askerlerinin, Menbiç’te teröristlerle nöbet tutmaları ve devriye gezmelerini hıyanet ve düşmanca olarak nitelendiren Bahçeli, “ABD, teröristlerle suçüstü yakalanmıştır. Bu kin, bu nefret, bu husumet çok tehlikeli bir noktaya, sıcak çatışmaya doğru gitmektedir” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 12/02/2018 الإثنين
Güncelleme: 10:40 - 12/02/2018 الإثنين
Yeni Şafak
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’ye de sert mesajlar gönderirken, “Mondros ve Sevr prizmasından Türkiye’ye bakışı skandaldır” diye konuştu. Bahçeli, teşkilat toplantısının kapanışında şunları söyledi: Türkiye ağır bir beka sorunu yaşamaktadır. Beka yoksa, beraberlik yoktur.

İĞRENÇ BİR KUMPAS

Türkiye’nin güney sınırları boyunca mazisi bir asrı bulan iğrenç bir kumpas tedavüldedir. Fırat’ın doğusunda 700 km’lik PKK/PYD kuşağı oluşmuştur. Bu itibarla Zeytin Dalı Harekâtı haklı, meşru ve milli bir duruşun sahaya yansımış, Afrin’e odaklanmış hali ve şeklidir. IŞİD’e karşı kurulan eften püften koalisyonun ABD’li komutanı (Korg. Paul E.) Funk, Türkiye’nin yanlış hesabından dolayı kaygılandığını açıklamış. Eğer haine kahraman diyorlarsa, bu ABD’yle müttefiklik nasıl sürdürülecektir? Eğer, Türkiye ile ABD arasında görüş menzili sıfıra iner, diyalog kopar, temas kesilir, eller tetiğe giderse ve de siyaset yerine silah konuşursa olacakları hesap eden, sonuçlarını düşünen var mıdır?

SICAK ÇATIŞMAYA GİDİYOR

ABD özel kuvvetler askerlerinin, Menbiç’te teröristlerle birlikte nöbet tutmaları, devriye gezmeleri rezilliktir, cinayettir, hıyanettir. ABD, teröristlerle suçüstü yakalanmıştır. Bu kin, bu nefret, bu husumet çok tehlikeli bir noktaya, sıcak çatışmaya doğru gitmektedir. Şayet ABD yanlıştan dönmez; tahrik, taciz ve terör tahkimatına devam ederse, durumunun tarifi düşmanca, duruşunun tanımı düşmanlık olarak anılacaktır. Bir ülkenin uluslararası zemindeki yerini ve mevkiini belirleyen en önemli faktör, bağımsız karar verebilme ve hareket edebilme yeteneği ve imkânıdır. Türkiye bu yeteneğe, bu imkâna haizdir. Kimsenin nazına, kaprisine ve ayak oyunlarına tahammülü de söz konusu değildir.

ALIN PKK'YI VURUN CHP'YE

Kılıçdaroğlu ne derse desin, kıvranırsa kıvransın; Afrin’e mutlaka girilmeli, teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır. Münbiç’i de insanlık mikroplarından ayıklamak boynumuzun borcu. Ağzından PYD/YPG’yi terör örgütü olarak duyanınız oldu mu? Amasız, fakatsız terörle mücadeleye destek verdiğini göreniniz bulundu mu? ABD’ye bir çift sözü, biraz tepkisi işitildi mi? Alın PKK’yı, vurun CHP’ye.


#ABD
#Devlet Bahçeli
#Münbiç
#Afrin
#CHP
٪d سنوات قبل