|

Abdülhamid’i torunları andı

Sultan II. Abdülhamid Han, vefatının 100’üncü yıldönümünde anıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş.’nin düzenlediği anma etkinliklerine 52 ülkeden haneden üyeleri katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 00:18 - 9/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Hanedan üyeleri adına konuşan torun Cemil Adra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine tüm akrabalarının bir araya geldiğini belirtti.
Hanedan üyeleri adına konuşan torun Cemil Adra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine tüm akrabalarının bir araya geldiğini belirtti.

Sultan’ın 3. ve 4. kuşak torunları Fransa, İngiltere, Almanya, Lübnan, Suudi Arabistan, Avusturya ve Meksika gibi ülkelerden Türkiye’ye geldi. Hanedan üyeleri adına konuşan torun Cemil Adra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine tüm akrabalarının bir araya geldiğini belirterek, “Uzak diyarlardaki akrabalarım onurla gururla bu çağrıya yanıt verdiler. Diğerleri mesleki nedenlerden dolayı 10 Şubat törenlerine katılabilecekler. Aile büyüğümüzün vefat töreni olduğu için çok duyguluyuz. Allah rahmet eylesin. Tekrar köklerine kavuşmak, büyük aileleri olan Türk devletinde, ailelerinin emanetinde buluşmak çok önemli. Sayın Erdoğan 15 yıldan daha uzun süredir Osmanlı ailesinin Türkiye ile yakınlaşması için uğraştı. Karşılıklı bir güven ortamı oluşturdu. Bunu asla unutmayacağız. Hepimiz Türkiye’nin devlet ve ülke olarak tüm zorlukları atlatmasını, yeniden dersaadet, mutluluğun ülkesi olmasını diliyoruz” dedi.

1552 ESER ORTAYA KOYDU

Osmanlı coğrafyasına bakıldığında her noktada Sultan'ın bir eserinin bulunduğunu anlatan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Kemal Kaptaner, II. Abdülhamid Han’ın çoğunu şahsi parasından ödediği 1552 eser yaptırdığını söyledi. Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an tilavetiyle başlayan anma programında, belgesel gösterildi, fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri hanedan üyeleri tarafından verildi.

#​​​Sultan II. Abdülhamid Han
#Torunlar
6 yıl önce