|

Akar ve Soylu hedefte

CHP saldırıdaki provokasyon iddialarını sürdürdü. Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcıları, İçişleri ve Milli Savunma bakanlarını hedefe oturttu.

Haber Merkezi
04:00 - 23/04/2019 Salı
Güncelleme: 01:41 - 23/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı anı.
Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı anı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezindeki makam odasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yaşadığı saldırının hoş olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı'nın tüm açıklamalarına rağmen bunun planlı olduğunu savundu. Güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Amacın, CHP'yi sokağa dökmek olduğunu düşünüyorum” dedi.

HULUSİ AKAR'A TEPKİ GÖSTERDİ

CHP'li yetkililerin İçişleri ve Milli Savunma Bakanı ile Ankara Valisi'ni hedef alan açıklamaları Kılıçdaroğlu da sürdürdü. Hayatında iki defa zırhlı araca bindiğini, bunlardan birinin Artvin'de, diğerinin ise Çubuk'ta gerçekleştiğini belirten Kılıçdaroğlu, evde bulunduğu sırada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kalabalığı dağıtmak için yaptığı konuşmayı hatırlatarak, “Akar'a sormak lazım o ifadelerini, o atmosferde mi söyledi, ne demek istedi?” diye sordu.

SOYLU'YU HEDEFE KOYDULAR

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da partisinin 70'e yakın milletvekiliyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi. “Tam anlamıyla bir linç saldırısıdır, tam anlamıyla öldürmek kastıyla yapılan bir saldırıdır” diyen ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğüne Kılıçdaroğlu'nun cenazeye katılacağına dair bilgi verdiklerini savunan Özkoç, İçişleri Bakanı ve Ankara Valisi’ni istifa çağırdı. Özkoç, saldırıya ilişkin TBMM'ye araştırma önergesi vereceklerini de kaydetti.

SKANDAL MADIMAK BENZETMESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da akla ziyan açıklamalarda bulundu. Bir radyo programında konuşan Kaya, “Özellikle dışarıdan getirilmiş cani bir kadın vardı. Elinde şemsiyeyle bize vurdu. Şunu yapmaya çalıştılar: Biz kadınlara sert davranışlarda bulunacağız. Biz bu tuzaklara düşmedik. Organize bir eylem vardı. Sivas Madımak’ta yaşanan neyse burada da onu yapmaya çalıştılar. Bence bu işlerin arkasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var” şeklinde konuştu.

  • Kamuflaj giymem
  • Olayların ardından sığındığı eve gelen emniyet yetkililerinin, kendisini “kamuflaj ve şapka giyerek” bölgeden uzaklaştırmak istediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, bunu “Buraya nasıl geldiysem öyle çıkacağım” diyerek reddettiğini bildirdi.
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Saldırı
5 yıl önce