|

Akdağ'da yaban hayvanları sayımı başladı

Afyonkarahisar'da, Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içindeki yaban hayvanlarının sayısının belirlenmesi için 15 kişilik ekip tarafından envanter çıkarma çalışması başlatıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürü Bozoklu, "Geçen yıl yapılan sayımda 114 kızıl geyik varlığı tespit edildi. Yaklaşık 10 gün sürecek sayımlar sonrasında sayılar netleşmiş olacak" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
13:18 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 17:04 - 7/11/2017 Salı
AA
15 kişilik ekip, yaban hayvanlarının sayımını yapıyor.
15 kişilik ekip, yaban hayvanlarının sayımını yapıyor.
Afyonkarahisar'da, 250 bin dekar alanı kapsayan
Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası
'ndaki
geyik, sakallı akbaba, yılkı atları
gibi hayvanların sayısının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürü Hüseyin Bozoklu, Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 250 bin dekarlık alanın 128 bin dekarının Afyonkarahisar'ın
Sandıklı
ilçesi, kalanının da Denizli'nin
Çivril
ilçesi sınırlarında olduğunu anlattı.

Her yıl düzenli olarak Denizli Şube Müdürlüğü ile yaban hayvanlarının sayımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Bozoklu, "Geçen yıl yapılan sayımda 114 kızıl geyik varlığı tespit edildi. Üç gündür sayım yapılıyor. 20 civarında geyik sayımı gerçekleştirildi. Yaklaşık 10 gün sürecek sayımlar sonrasında sayılar netleşmiş olacak. Burada geyiklerin yanı sıra yılki atları, akbaba, yaban domuzu ve tilki gibi yaban hayvanların varlığı söz konusu" şeklinde konuştu.


Bozoklu, çalışmaların 15 kişilik bir ekip tarafından yürütüldüğünü vurgulayarak, "Sabah gün doğumundan önce belirlenen noktalara gelerek teleskop ve dürbün ile gözlem yaparak tespit edilen hayvanların sayımını gerçekleştiriyor. Yaklaşık 16 noktada sayım yapılıyor" dedi.

#Afyonkarahisar
#Akdağ
#Geyik
#Orman ve Su İşleri Bakanlığı
6 yıl önce