|

Ankara saldırısı faili öldürüldü

Ankara Merasim Sokak’ta 29 kişinin öldüğü katliamı planlayan “Şirin” kod adlı PKK’lı terörist Mehmet Şirin Kocakaya, Lice’deki operasyonda etkisiz hale getirildi. Kocakaya, katliamı gerçekleştiren teröristle, olaydan önce görüştüğü belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:25 - 2/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Ankara'da 17 Şubat'ta Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 29 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının faillerinden “Şirin” kod adlı terörist Mehmet Şirin Kocakaya, Lice'deki operasyonda etkisiz hale getirildi.



ASKERLER VURDU


Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonda, önceki gün Yalaza köyü kırsalında Ankara Merasim Sokak'ta 17 Şubat'ta askeri servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen, 29 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının faillerinden “Şirin” kod adlı terörist Mehmet Şirin Kocakaya etkisiz hale getirildi.



BOMBACIYLA GÖRÜŞTÜ


Saldırıyı gerçekleştiren teröristin, olaydan bir süre önce kiraladığı araçla Diyarbakır'a gelerek terörist Kocakaya ile görüştüğü belirlendi. Ankara Merasim Sokak'ta 17 Şubat'ta askeri servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, patlamada 29 kişi yaşamını yitirmiş, başlatılan soruşturma kapsamında 15 kişi tutuklanmıştı.



5 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ


Lice İlçesi kuzey ve güneyindeki dağlık ve ormanlık alanda 23 Haziran'da başlayan, 7'nci Kolordu Komutanlığı'nın yürüttüğü, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularının katıldığı, Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu devam ediyor. Operasyon kapsamında dün Lice İlçesi'ne bağlı Yalaza ve Çağdaş Köyü yakınlarında çıkan çatışmalarda 5 PKK'lı öldürülürken, 4 PKK'lı da yakalandı.



VALİLİK: İŞBİRLİKÇİLER ORMANI YAKTI


Öldürülen teröristler arasında Uzman Çavuş Emrah Aytemiz ve Astsubay Şükrü Ceylan'ın şehit olduğu saldırının faillerinin de bulunduğu belirtiliyor. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, PKK'lıların kaçmalarını sağlamak üzere bölgeye gelerek ormanlık alanı ateşe veren 32 örgüt işbirlikçisi hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “30 Haziran 2016 tarihinde Lice ilçesi Yalaza Köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensupları ile sıcak temas yaşanmış ve yaşanan sıcak temasın sonunda arazide sıkıştırılan 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olmak üzere toplam 4 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte güvenlik güçleri tarafından ele geçirilmiş olup ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarının kaçmalarını sağlamak üzere bölgeye gelen ve ormanlık alanı ateşe veren 32 bölücü terör örgüt işbirlikçisi hakkında yasal işlem başlatılmıştır” denildi.



O bombacı etkisiz






Lice'de etkisiz hale getirilen 5 teröristten birinin, Bağlar ilçesinde 8 polis memurunun şehit olduğu saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan ve aynı ilçede 12'si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren “Masiro” kod adlı terörist Mervan Erdem olduğu tespit edildi. Terörist Erdem'in Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında terör örgütünün sözde “mahkemeleri”nde sorgulama yaptığı, bazı teröristler hakkında infaz da dahil bazı ceza kararları verdiği öğrenildi. Etkisiz hale getirilen teröristin üzerinden terör örgütü PKK'nın Sur ile ilgili “strateji haritası” çıktı.



HDP'den Kandil'e





Operasyonda sağ olarak yakalanan PKK'lı teröristler sorguya alındı. Aslen Hataylı olduğunu söyleyen 'Gülan' kod adlı kadın PKK'lı, askeri yetkilinin sorduğu soruları yanıtladı. Hatay'dan geldiğini ve bazı HDP'lilerle buluştuğunu, tanıştığı bir kadının kendisini PKK'lılara teslim ettiğini söyleyen kadın terörist, yaklaşık 1 yıldan beri örgüt içerisinde faaliyet gösterdiğini belirterek, “Çatışma çıkınca köylülere haber verdik gelin bizi kurtarın diye. Onlar da geldiler ormanı ateşe verdiler. Grup sorumlusu grup sorumlusu Zeynep ve Zehra kaçtı bizi öne verdiler, sonra Berfin öldü ben kaldım. Benim de mermim bitti ben de teslim oldum” dedi.





#Mehmet Şirin Kocakaya
#PKK
8 yıl önce