|

Bakan Pakdemirli duyurdu: Mersin’deki yangın kontrol altında

Mersin’in Bozyazı ilçesinde çıkan orman yangınında çok sayıda sera da zarar gördü. Ekiplerin seferber olduğuğ yangınla ilgili güzel haber Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Pakdemirli, "Mersin Bozyazı Gözce yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

17:11 - 10/11/2021 Çarşamba
Güncelleme: 17:17 - 10/11/2021 Çarşamba
IHA
Yangı kontrol altına alındı.
Yangı kontrol altına alındı.

Sabah saatlerinde Bozyazı ilçesi Gözce Mahallesi’nde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın bölgesine 7 helikopter, 1 uçak ile 20 arazöz ve çok sayıda ekip sevk edildi. Yangın bölgedeki kuvvetli rüzgar nedeniyle Tekeli Mahallesi’ne kadar yayıldı. Yangın bölgede bulunan yerleşim yerlerine yaklaştı bir çok muz ve sebze seralarına zarar verdi.




8 saat müdahale edildi


Ekiplerin yaklaşık 8 saatlik havadan ve karadan mücadelesi sonucu yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Mersin Bozyazı Gözce yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

#mersin
#bozyazı
2 yıl önce