|

Bedelli mesaisi hafta sonu da devam edecek

Milli Savunma Bakanlığınca bedelli askerlik başvuruları nedeniyle askerlik şubelerinde hafta sonu mesaiye devam edileceği bildirildi. Yaklaşık 750 bin kişinin başvurduğu ve 572 bin kişinin de işlemlerini tamamladığı açıklandı. Ancak son 3 gün kalmasına rağmen yaklaşık 150 bin kişi dekontlarını şubelere teslim ederek işlemlerini tamamlayamadı.

Yeni Şafak
22:18 - 2/11/2018 Friday
Güncelleme: 22:39 - 2/11/2018 Friday
Bedelli askerlik başvurularında uzun kuyruklar oluştu.
Bedelli askerlik başvurularında uzun kuyruklar oluştu.

Askerlik şubelerinde bedelli askerlik başvuruları nedeniyle yarın da mesaiye devam edileceği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bedelli askerlik hizmeti için son başvuru tarihinin 3 Kasım 2018 olduğu hatırlatıldı.

Son başvuru gününün hafta sonu tatiline denk geldiği belirtilen açıklamada, "Vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi amacıyla askerlik şubelerinde hafta sonu mesaiye devam edilecek." ifadesi kullanıldı.


150 BİN KİŞİ İŞLEMLERİNİ TAMAMLAYAMADI

En son açıklanan rakama göre yaklaşık 150 bin kişi hala işlemlerini tamamlayamadı. Burada da devreye önemli faktörler girdiği belirtiliyor.
Çoğu çalışan işyerlerinden avans veya tazminatlarının ödenmesini beklerken çoğu kişi de kredi başvurularının onaylanmasını bekliyor. Başvurusunu yapmış ancak bu durumda olan kişiler de son gün olan 3 Kasım’a kadar dekontlarını teslim edememesi durumunda ek bir sürenin tanınıp tanınmayacağını merak ediyor.

EK SÜRE TANINABİLİR

  • Daha önce buna benzer kanunlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile ek süreler tanınmıştı. En son imar barışında son gün 2 ay uzatılmış, yine vergi barışında son ödeme günü de 15 gün uzatılarak vatandaşlara kolaylık sağlanmıştı. Bedelli başvurularında da başvurularını gerçekleştiren ancak dekontlarını teslim edemeyenler için ek bir süre tanınabileceği değerlendiriliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Düzenlemeye göre, bedelli askerlikten 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğup 15 bin Türk lirası ödeyenler yararlanabilecek. Uygulamadan faydalanacaklar 21 gün temel askerlik eğitimi alacak.

Yurt dışında yaşayanlar ile resmi olarak yurt dışında 3 yıldan daha fazla çalışanlar, 2 bin avro ödemeleri ve Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Kanuna göre, bedelli askerlikten faydalanmak isteyen hak sahipleri, 3 Ağustos'ta başlayan ve 3 Kasım'a kadar sürecek üç ay boyunca başvurularını e-Devlet üzerinden, ayrıca yurt içinde askerlik şubeleri ile yurt dışında konsolosluklar aracılığıyla yapabilecek.

Hak sahibi olduğu belirlenerek müracaatı kabul edilen yükümlüler, başvuru belgesini aldıktan sonra bankaya 15 bin lira yatıracak. Yükümlüler, bedeli yatırdığını gösteren dekontu askerlik şubelerine teslim ederek celp duyurusunu bekleyecek.

#Bedelli Askerlik
#Milli Savunma Bakanlığı
5 years ago