|

Bombalı eylem hazırlığındaki 7 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasında 7 kişinin gözaltına alındığını duyurduğu 2 operasyonun detayları ortaya çıktı.

11:21 - 19/06/2021 Cumartesi
Güncelleme: 12:56 - 19/06/2021 Cumartesi
DHA
Foto:Arşiv
Foto:Arşiv
İçişleri Bakanı Soylu, Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, "
17 Haziran'da Van’da bir araç durduruldu ve arkadaşlarımız C4 patlayıcı ele geçirdi, 3 kişi gözaltına alındı. 18 Haziran'da Mardin Nusaybin'de büyükşehre hareket halindeki bir araçta 1,6 kilogram C4 ele geçirildi
" dedi.


VAN'DA 4 KİŞİYE GÖZALTI

Buna göre,
17 Haziran'da Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, 3 kişinin içinde bulunduğu otomobil durduruldu. Araçtaki aramada; C-4 patlayıcı madde bulunduğu değerlendirilen, hoparlör içine yerleştirilmiş, mıknatıslı bomba düzeneği ile kumandası ele geçirildi.

Araçtaki 3 kişi, gözaltına alındı. Polisin araştırmasında, araçtaki şüphelilerden 1'i ile irtibatlı olan ve patlayıcıdan haberi olduğu değerlendirilen 1 kişi daha gözaltına alındı.


MARDİN'DE 3 KİŞİ YAKALANDI

Mardin'deki operasyonla ilgili alınan bilgiye göre ise PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca Nusaybin ilçesinde bombalı eylem yapılacağına yönelik istihbari bilgiler edinildi.

Bunun üzerine eylem hazırlığındaki şüphelilerin içinde bulunduğu araç, 18 Haziran günü saat 23.15'te Midyat yolunda durduruldu
.



Araçta bulunan 3 kişi, gözaltına alındı.
Araç içinde yapılan aramada 1,6 kilogram plastik patlayıcı, 2 fünye, 4 adet 9V pil ile araç altına yerleştirilecek şekilde, üzerine cep telefonu monte edilmiş düzenekten oluşan el yapımı bomba ele geçirildi.

#terör
#İçişleri
#soylu
3 yıl önce