|

Böyle afet yaşamadım

Bursa’da, sel ve heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Orhaneli karayolunda ekiplerin çalışması sürüyor. Su baskınlarının yaşandığı, bazı evlerinse kısmen yıkıldığı Doğancı Mahallesi’nde hasar tespiti yapılıyor. Hasan Yıldız “72 yaşındayım, böyle afet yaşamadım” diyor.

Yeni Şafak ve
04:01 - 27/05/2018 Sunday
Güncelleme: 00:51 - 27/05/2018 Sunday
Yeni Şafak
Su baskınlarının yaşandığı, bazı evlerin ise kısmen yıkıldığı kırsal Doğancı Mahallesi'nde hasar tespiti yapılıyor.
Su baskınlarının yaşandığı, bazı evlerin ise kısmen yıkıldığı kırsal Doğancı Mahallesi'nde hasar tespiti yapılıyor.
Sel ve heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Bursa-Orhaneli karayolunda temizleme çalışmaları sürüyor. Su baskınlarının yaşandığı, bazı evlerin ise kısmen yıkıldığı kırsal Doğancı Mahallesi'nde hasar tespiti yapılıyor. Bölgedeki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, vatandaşların mahsur kaldığı kırsal Doğancı Mahallesi'nin girişine kadar olan kısmı iş makineleriyle temizleyerek araçlar için yol açtı.


2 EV VE BİRÇOK AHIR KISMEN YIKILDI

Hasar tespit çalışması yapılan Doğancı Mahallesi’nde yaşayan İbrahim Çetin, birçok evin sular altında kaldığını belirterek, şunları kaydetti: "Mahallede suyumuz yok, 10 eve ise elektrik verilemiyor. 2 ev ve birçok ahır kısmen yıkıldı. Bütün evlerin giriş katlarını su bastı. Telef olan tavuklar var.


Şu an için Valilik ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri bölgede hasar tespit çalışmasını sürdürüyor. Tek tesellimiz can kaybının olmaması." Evi kısmen yıkılan Hasan Yıldız da 5 kişi yaşadıkları evde canlarını zor kurtardıklarını aktardı. Yıldız, suyun aniden geldiğini belirterek, "Ne olduğunu anlayamadık. 72 yaşındayım, bu zamana kadar böyle afet yaşamadım" dedi.


Zararı karşılayacağız

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, sel ve heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Bursa-Orhaneli karayolunda inceleme yaptı. Bursa’da dün akşam saat 17.00 itibarıyla 6 kilometrelik bir çap içinde toplam 6 noktada metrekareye düşen 50 kilogramlık yağış nedeniyle büyük bir tehlikenin atlatıldığını söyledi. Çavuşoğlu, “Araçlarda ve bazı noktalarda zararlar söz konusu. Sayın Başbakanımızın da talimatıyla bu noktada gereken neyse vatandaşlarımızın zararını karşılama konusunda elimizden geleni yapacağız” dedi.

#Afet
#Bursa
#Sel
6 years ago