|

Bu kurtuluş, istiklal aşkının da bir nişanesidir

Aa
00:00 - 6/10/2011 Perşembe
Güncelleme: 10:21 - 6/10/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Bu kurtuluş, istiklal aşkının da bir nişanesidir
Bu kurtuluş, istiklal aşkının da bir nişanesidir

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun, milli mücadele tarihinin en şerefli sayfalarından biri olduğu kadar milletin istiklal aşkının da bir nişanesi olduğunu belirtti.

Çiçek, İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, emperyalizmin paylaşım savaşı olan Birinci Dünya Savaşı'nın, Türk milletinin tarih yolculuğunda yeni bir safha başlattığına işaret etti. Çiçek, savaşın bitiminde, yüzlerce yıl başkentlik yapmış olan İstanbul'un düşman istilasına uğradığını, bu işgal ile İstanbul'un gönderine dört yıl boyunca düşman bayrakları çekildiğini ifade etti.

Söz konusu işgalin aynı zamanda Türk milletinin varlığını devam ettirme mücadelesinin Anadolu'dan yürütülmesi zorunluluğunu doğurduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti: 

'19 Mayıs 1919'da başlayan kurtuluş mücadelesinin her aşaması ayrı bir zaferle taçlandırılmış ve 6 Ekim 1923'te İstanbul yeniden vatan coğrafyasının ayrılmaz bir parçası haline getirilmiştir.

Bugün, İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yılını coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bu kurtuluş, milli mücadele tarihinin en şerefli sayfalarından biri olduğu kadar aziz milletimizin istiklal aşkının da bir nişanesidir. Osmanlı İmparatorluğu'nda olduğu gibi modern Türkiye'nin de kültür, sanat ve ekonomi merkezi olma hüviyetini koruyan İstanbul, 8 bin yıla uzanan tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle de bütün dünyanın ilgisini çeken sembol şehirlerinden biridir.

Bu düşüncelerle İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümünü kutluyor, başta bağımsızlık mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı ve şükranla anıyorum.'

13 yıl önce