|

Burun ameliyatından sonra bir daha uyanamadı

Gaziantep’te burun ameliyatı olmak için yattığı hastanede 10 gündür yaşam savaşı veren 17 yaşındaki Kübra Özüberk, hayatını kaybetti. Ameliyat esnasında beyin kanaması geçirdiği iddia edilen genç kızın ailesi, olayda ihmali olanların cezalandırılmasını istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2017 Saturday
Güncelleme: 01:55 - 28/01/2017 Saturday
Yeni Şafak
Kübra'nın doktor olmak istediğini belirten acılı baba, kızının ölümüyle bu hayalinin de yarım kaldığını belirtti.
Kübra'nın doktor olmak istediğini belirten acılı baba, kızının ölümüyle bu hayalinin de yarım kaldığını belirtti.

Gaziantep'te burnundaki kıkırdağın alınması için 17 Ocak'ta ameliyat olduğu sırada beyin kanaması geçirdiği iddia edilen genç kız, hayatını kaybetti. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, burnundaki kıkırdağın alınması için ameliyata alınan Kübra Özüberk, uyanmayınca tomografi çekildi. Beyin kanaması geçirdiği iddia edilen ve yoğun bakım ünitesine alınan genç kız, dün sabaha karşı yaşamını yitirdi.





YOĞUN BAKIMDA 10 GÜN


Genç kızın acılı babası Ümmet Özüberk, “Güle oynaya gittiğimiz hastaneden ciğerimiz yanarak çıktık” diyerek, olayın sorumlularının bulunmasını istedi. Burnundaki kıkırdağı aldırmak için bir hastahaneye müracaat eden 17 yaşındaki Kübra Özüberk, gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından ameliyata alındı. Hastanedeki plastik cerrahlar tarafından burun estetiği ameliyatı gerçekleşen Kübra'nın, ameliyat sonrasında bir daha uyandırılamadığı iddia edildi. Yaklaşık 10 saat uyanmadığı iddia edilen Özüberk, daha sonra apar topar yoğun bakıma alındı. Genç kız, tutulduğu yoğun bakım ünitesinde 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Olay sonrası hastane yönetiminden muhattap bulamadıklarını savunan baba Ümmet Özüberk, Gaziantep Adliyesine giderek suç duyurusunda bulunmuştu.





İHMALİ OLAN CEZALANDIRILSIN


Baba, şikayet dilekçesi ile kızının durumundan sorumluların cezalandırılmasını istemişti. Dayı Fatih Atıcı,"Kusurlu, suçlu aramak istemiyoruz. İhmali olan varsa araştırılsın" diyerek çağrıda bulundu. Genç kızın ameliyat olduğu hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen ise, genç kızın ölümünde ihmal olmadığını söyleyerek iddiaları reddetti. Öte yandan cenaze, yapılan otopsi işlemlerinin ardından Asri Mezarlık'ta defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.


#Gaziantep
#Gaziantep Adliyesi
7 years ago