|

Cesur yürek

Donan Porsuk Çayı’nda yaşanan faciada 13 yaşındaki cesur yürek Batuhan Gürdoğan’ın, Ali Cantürk’ü kurtarmak için suya atladığı, ancak arkadaşıyla birlikte can verdiği ortaya çıktı. İki arkadaşın cenazesi yan yana defnedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2017 Salı
Güncelleme: 01:54 - 17/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Eskişehir'de donan Porsuk Çayı'nda bisiklete binerken buz kütlesinin kırılması sonucu suya düşerek boğulan Batuhan Gürdoğan (13) ile arkadaşı Ali Cantürk (12) son yolculuğuna uğurlandı.



OKULUNDA YAS VAR


Cesur yürek Batuhan'ın suya düşen arkadaşını kurtarmak isterken onunla birlikte boğulması, ailelerinin yanı sıra öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarına da büyük üzüntü yaşattı. Şehit Ali Gaffar Okan Ortaokulu 7-M sınıfında öğrenim gören Batuhan'ın rehberlik öğretmeni İsmail Hakkı Akşit, öğrencisinin cana yakın, etrafına neşe saçan, iletişimi ve öz güveni yüksek bir kişiliğe sahip olduğunu bildirdi.



KURTARMAK İSTEMİŞ


Akşit, “Çok cesur bir çocuktu. Yüreği büyük olduğu için hayatını kaybetti. Arkadaşını kurtarmak için suya atlamış. Kendisi için atılan can simidini de vücudu donduğu için tutamamış" dedi. Vali Sami Sönmez Ortaokulu 6-l sınıfındaki arkadaşları da Ali Cantürk'ün oturduğu sıraya çeşitli notlar bıraktı.





Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınan çocukların cenazeleri, Gökmeydan Mahallesi'ndeki Gökmeydan Camii'ne getirildi. Burada Batuhan'ın tabutuna arkadaşları Eskişehirspor atkısı bıraktı.



ALİ'Yİ BIRAKMA BABA


Tören sırasında Ali Cantürk'ün ablası Buse Cantürk, kardeşinin tabutunun başına gelerek, “Ali'yi bırakma baba. Götürmesinler baba, benim onunla hayallerim vardı. Okutacaktım onu, ne olur götürmesinler" diye ağladı. Acılı babalar Ali Sait Cantürk ile Hasan Gürdoğan da çocuklarınının arkadaşlarını teselli etmeye çalışırken gözyaşlarını tutamadı. Batuhan ile Ali Cantürk'ün cenazeleri, kılınan cenaze namazlarının ardından Asri Mezarlık'ta yan yana toprağa verildi.





TEDAVİSİ SÜRÜYOR


Bu arada, Porsuk Çayı'na düşen çocukları kurtarmaya çalışırken suya düşüp ağır yaralanan Kent Park'ın güvenlik görevlilerinden 31 yaşındaki Gökhan Şen'in Yunus Emre Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.


#Batuhan Gürdoğan
#Ali Cantürk
#Porsuk Çayı
7 yıl önce