|

CHP 'Ret'e doymadı

Milli iradeye karşı adeta savaş açan CHP, halk oylamasının iptali için başvurduğu Yüksek Seçim Kurulu ve Danıştay’dan red cevabı alınca rotasını Avrupa’ya çevirdi. CHP Parti Sözcüsü Böke, 16 Nisan’da yapılan halk oylamasıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:43 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke

CHP’de, 16 Nisan’daki cumhurbaşkanlığı sistemini öngören halk oylamasındaki yenilginin hazımsızlığı sürüyor. Ana muhalefet partisi şimdi de AİHM’e başvuracak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Böke, referandum sonuçlarına ilişkin AİHM’e başvuru yapacaklarını belirterek, “Önümüzdeki dönemde AİHM’e başvuru yapacağız. Aydınlık günlerde tekrar buluşacağımızdan hiç şüphemiz yok” dedi.

MİLLİ İRADEYLE SAVAŞ

Böke, “Türkiye’nin ihtiyacı olan, bir arada konuşulabilen Türkiye’dir. Uzlaşı belgesi olması gereken anayasayı, gayri meşru adımlardan arınmış bir anayasa olarak gördüğümüzü söylemek istiyorum” diye konuştu.

CHP, halkın ‘evet’ dediği halk oylamasının iptali için önce Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulundu. Referandum günü mühürsüz oy pusulaları ve zarfların geçerli sayılması kararını veren YSK; CHP’nin 16 Nisan referandumunun iptali için yaptığı başvuruyu reddetti. Referandum günü aldığı kararın arkasında duran YSK’nın bu kararı ise yine muhalefet cephesinin eleştirilerinin hedefi oldu.

ÖNCE YÜKSEK SEÇİM KURULU, SONRA DANIŞTAY

Bunun üzerine CHP, YSK’ya yaptığı itirazın ardından Danıştay’a idari dava açarak YSK’nın referandum sonuçlarını kesin olarak açıklamasının yürütmesinin durdurulmasını istedi. Ancak Danıştay da CHP’nin başvurusunu reddetti. Bunun üzerine yenilgi hazımsızlığını sürdüren CHP, bu kez rotasını AİHM’e çevirdi.

7,5 saatlik PM

CHP’de referandumun ardından başlayan OHAL sürüyor. Hafta sonu yapılan ve sert tartışmaların yaşandığı grup toplantısının ardından önceki gün de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi’ni (PM) topladı. Referandum sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda, PM’nin hukukçu üyelerinin de hukuki süreçler hakkında bilgi verdiği öğrenildi. 7,5 saat süren toplantıda “sine-i millet” açıklamaları ile gündeme gelen CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, yaptığı açıklamaları PM üyeleri ile paylaştı.

Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar’ın kamuoyuna yansıyan “Ben kendi düşüncemi söylüyorum bu yönetimle gitmez, bu yönetimle gitmediğini zaten kendileri de, toplum da biliyor” ifadeleri de gündeme geldi ve bazı üyelerin bu görüşe destek verdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, bazı üyeler olağanüstü kurultay yapılması görüşünde bulundu.

#Fikri Sağlar
#CHP
#Danıştay
7 yıl önce