CHP’de navigasyon problemi var

04:008/09/2025, Pazartesi
G: 8/09/2025, Pazartesi
Yeni Şafak
Ömer Çelik.
Ömer Çelik.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, “Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde ve Sayın Özgür Özel’de çok ciddi bir siyasi navigasyon problemi var” dedi. Çelik, CHP yönetiminin kendi partisine söylemesi gerek sözleri, hadsiz ifadelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelttiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde ve Sayın Özgür Özel’de çok ciddi bir siyasi navigasyon problemi var, çok ciddi bir siyasi pusula meselesi var” dedi. “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” kapsamında Kocaeli’ne gelen Çelik, AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Çelik, “Yani navigasyona herhangi bir şey yüklediğinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne söylemesi gereken sözü AK Parti’ye söylüyor. Aynaya bakarak yüzleşmesi gereken meselelerde Sayın Cumhurbaşkanı’mıza karşı hadsiz ifadeler kullanıyorlar” ifadelerini kullandı.

HER TARAFINDAN SKANDALLAR PATLIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in, son birkaç haftadır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, partilerine ve Cumhur İttifakı’na yönelik sürekli tekrar ettiği “çirkin” ve “yakışıksız” ifadeler olduğunu söyleyen Çelik, Özel’in birinci meselesinin, kendi partisiyle uğraşmak olması gerektiğini değerlendirdiklerini belirtti. Çelik, “Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir parti bu skandalların içine nasıl düşmüştür, Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partinin her tarafından bu kadar skandallar patlarken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi neyle meşgul? Esasında ilgilenmesi gereken konu budur” diye konuştu.

NEREDEYSE BİZİ ÇAĞIRACAKLAR

Çelik, konunun en başından beri kendileriyle ilgili olmadığını, parti içinde üyelerin birbirinden şikayetçi olduğunu, bu şikayetlerin içerisinde geçen rüşvet, şantaj gibi birtakım skandalların yargı tarafından gündeme alındığını anlattı. Çelik, “Bunu yönetmesi gereken Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi. Yani neredeyse ‘Gelin bu meseleleri yönetin’ diye bize çağrı yapacaklar. Bu kongrelerle ilgili şikayetleri yapanlar da onlar. Bu konu esasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetilmesiyle ilgili siyasi navigasyon problemini, siyasi pusula problemini, esas olarak da siyasi anlayış konusundaki zaafı ve yüksek cari açığı göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti

  • Eninde sonunda Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefine ulaşacaklarını belirten Çelik, “Bu sabotajlara karşı geçmişten idmanlıyız; niyetlerini, amaçlarını görüyoruz. Her türlü sabotajla mücadele edecek gücümüz vardı” dedi. Çelik, “Türkiye’nin içerisinde sık sık söylediğimiz şey şudur; hepimizin adları farkları olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir” ifadelerini kullandı. Türkiye’de ikinci sınıf vatandaşın bulunmadığını, herkesin ev sahibi olduğunu vurgulayan Çelik, “Her kim Terörsüz Türkiye sürecine ulaşılmasının önünü geçmek için silah bırakma ve fesih konusunda bir geciktirme mesajı veriyor ya da süreci sulandırmaya ve ertelemeye çalışıyor, aslında görüyoruz ki emperyalizm ve Siyonizm dediğimiz bu odaklarla yanaşık düzen içerisinde duruyor” değerlendirmesinde bulundu.




#AK Parti
#Siyaset
#CHP
#Ömer Çelik