|

Dağ kadrosu eriyor

PKK, silah kullanmayı bile bilmeyen eğitimsiz militanlar ile yıllardır çatışmaya girmemiş sözde üst düzey yöneticilerini sahaya sürdü. Son dönemdeki başarılı operasyonlarla yüzlerce teröristi öldürülen PKK’nın dağ kadrosu eridi.

Haluk Karakaya
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:52 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Serbest Paksoy - Selçuk Köse
Serbest Paksoy - Selçuk Köse

Son dönemdeki başarılı operasyonlarla birlikte yüzlerce teröristin öldürülmesi, terör örgütü PKK’ya ağır darbe vurdu. Örgüte desteğin azalmasıyla dağa çıkaracak eleman bulmakta da zorlanan PKK, silah kullanmayı bile bilmeyen eğitimsiz militanlar ile yıllardır çatışmaya girmemiş sözde üst düzey yöneticilerini sahaya sürdü. Bunun devamında PKK'nın terörist kadrosu eridi.

İKİSİ DE BÖLGE SORUMLUSU

Şırnak'ın Gabar Dağı Güneyce köyü kırsalında düzenlenen operasyonda önceki gün etkisiz hale getirilen 2 PKK'lı terörist de bunun son örneği oldu. Kimlikleri belirlenen teröristlerin Çırav takım sorumlusu 'Rezan' kod adlı Serbest Paksoy ve Gabar beşli yürütme üyesi 'Mahir Botan' kod adlı Selçuk Köse oldukları tespit edildi. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

38 TERÖRİST ETKİSİZ

Terörle mücadele kapsamında son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi. 5-12 Ekim tarihleri arasında PKK/KCK'nın yurt içine geçiş güzergahı olan Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Ağrı, Mardin, Van ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda yurt içinde 11, yurt dışında 27 terörist etkisiz hale getirildi. Arazi aramalarında tespit edilen 10 el yapımı patlayıcı (EYP) da imha edildi.

#PKK
#Terör
6 yıl önce