|

Dardanel’e 114 bin lira ceza

Türk milli futbol takımının EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İtalya ile oynayacağı maç öncesinde Dardanel Ton’un yaptığı “Bu akşam makarnaya koyuyoruz!” şeklindeki reklamını Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu affetmedi.

Nur Banu Aras
00:00 - 8/08/2021 Pazar
Güncelleme: 05:47 - 8/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türk milli futbol takımının EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İtalya ile oynayacağı maç öncesinde Dardanel Ton’un yaptığı “Bu akşam makarnaya koyuyoruz!” şeklindeki reklamını Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu affetmedi. Yapılan incelemeler sonucunda söz konusu reklamda, İtalyanların milli yemeği olarak kabul edilen makarnanın İtalya milli futbol takımı ile bir tutularak Türk milli futbol takımının rakibi İtalya karşısında galip geleceği şeklinde bir imada bulunulduğu tespit edildi. Söz konusu reklam mesajının, “Bu akşam makarnaya koyuyoruz!” şeklinde argo bir dille ifade edilmesinin genel ahlak kurallarına aykırı olduğu kanısına varıldı.

AYRIMCILIK İÇERİYOR

  • Ayrıca reklamın şiddet hareketleri ile yasadışı veya kınanacak davranışlara yol açıcı veya bu davranışları özendirici nitelikte olduğu ve aynı zamanda ırk ve cinsiyet gibi kişilik özelliklerine yönelik kötüleme, istismar, önyargı ve ayrımcılık içerdiği belirtildi. Kurul bu tespitler doğrultusunda firmaya 114 bin 326 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
#Dardanel
#EURO 2020
#Ticaret Bakanlığı
3 yıl önce