|

Definecilerin son yöntemi şaşkına çevirdi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, sözde hocayla define aradıkları iddia edilen şüpheliler jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Yeni Şafak
16:42 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:45 - 26/11/2015 Perşembe
IHA

Aşağıarmutlu köyü Baharözü mevkiindeki ormanlık alanda kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda defineyi bulabilmek için sözde hoca getiren şüpheliler S.Y., Y.Y., E.E. ve T.T. kullandıkları malzemelerle beraber suçüstü yakalandı. Şüphelilerin defineyi bulmak için kazı yaptıkları alanı sözde hocaya okutarak kazı yaptıkları öne sürüldü. Jandarmada ifadeleri alınan şüphelilerin, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.


Bir başka ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Metristepe Köyü ormanlık alanında da operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda kaçak kazı yaptıkları iddia edilen A.İ., E.K. ve M.Ç., kullandıkları araç gereçlerle birlikte suçüstü yakalandı. İfadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edilen bu şüphelilerin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

#hoca
#defineci
#Baharözü
#Aşağıarmutlu köyü
8 yıl önce