|

Dilan ve Engin Polat çifti sağlık kontrolüne gitti: Polislerden istediği şey hayrete düşürdü

Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Engin Polat ile eşi Dilan Polat, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İstanbul merkezli 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda Polat çifti ile birlikte 17 şüpheli gözaltına alındı. Polat çifti soruları yanıtsız bırakırken, basın mensuplarının "Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz" sorusuna Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu, "Ne kanıtları yok etmesi" şeklinde cevap verdi. Öte yandan evde yapılan aramalarda 80 sayfa tapuların da içerisinde bulunduğu evrak ele geçirildi. Polat çifti sağlık kontrolünden geçirilirken, Dilan Polat’ın polislerden cildi için vitamin istediği öğrenildi. Çiftin avukatı Haydar Enes Çetinkaya'nın da gözaltında olduğu belirlenirken, ev ve iş yerlerindeki araçları da çekicilere yüklenerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

07:27 - 2/11/2023 Perşembe
Güncelleme: 14:51 - 2/11/2023 Perşembe
DHA
Dilan Polat ve Engin Polat’ın emniyetteki işlemleri sürüyor.
Dilan Polat ve Engin Polat’ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Engin Polat ile eşi Dilan Polat, dün gece düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde işlemleri devam eden Polat çifti sağlık kontrolü için İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Polat çifti sağlık kontrolünün ardından tekrardan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesine sevk edildi.



'Burası cildime iyi gelmiyor'

Öte yandan Polat çiftinin emniyetteki işlemleri sürerken, Dilan Polat'ın polisten cildi için vitamin istediği öğrenildi. Polise,
'Kullanmam gereken ilaçlar var'
diyen Dilan Polat'a hangi ilaçlara ihtiyacı olduğu soruldu. Bunun üzerine Dilan Polat'ın,
"Burası cildime iyi gelmiyor, vitaminleri almam lazım"
dediği öğrenildi.


Avukatları da gözaltında

Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, kara para aklamak ve vergi kanununa muhalefet suçlarıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan Dilan-Engin Polat çiftine yönelik yapılan operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Engin Polat’ın anneannesi Zehra Yılmaz da vardı. Ancak Yılmaz’ın sağlık sorunları nedeniyle, emniyette ifadesi alındıktan sonra savcılık kararıyla serbest kaldığı öğrenildi. Haklarında yakalama kararı bulunan ancak firari olan 13 şüpheliden biri daha yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin ise Polat çiftinin avukatı Haydar Enes Çetinkaya olduğu öğrenildi.


Dilan Polat'ın karakutusu

Gözaltına alınan kişiler arasında Dilan Polat'ın kara kutusu olarak nitelendirilen yardımcısı Şule'nin olup olmadığı da merak konusu olmuştu. Dilan Polat'ın uzun yıllar yanında çalışan ve "kara kutusu" olarak nitelendirilen Şule'nin de gözaltına alındığı öne sürüldü.

Polat Ailesi'nin yardımcısı olan Şule geçtiğimiz aylarda işten aniden ayrılmıştı. Birkaç gün sonra ise işe geri dönmüştü. Dilan Polat konu hakkında açıklama yapmayacağı söylemişti. Fakat Şule geri dönünce evleneceği için yanlarından ayrılacağını açıklamıştı. Öte yandan Şule'nin Trabzonlu bir iş adamı ile evleneceği ve Dilan Polat'ın lüks evine benzer bir malikanede yaşayacağı iddiası sosyal medyada ses getirmişti.

Lüks araçları Emniyet’e götürülüyor

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, Polat çiftinin evinde ve iş yerlerindeki araçlar çekicilere yüklenerek sergilenmek üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülüyor.


200 milyon lira para girişi tespit edildi

MASAK ön raporuyla birlikte Polat çiftinin birinci derece yakınlarının hesaplarına tasfiye halinde olan 3 şirketten sözde ticaret yapılmış gibi gösterilerek sahte fatura kesildi. Bu şirketlerden hesaplara 200 milyon lira para girişi olduğu, söz konusu paranın yine aile üyelerine ait şirketler arasında transfer edilerek en son Engin Polat’ın sahip olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı, bu parayla gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

80 sayfa doküman ele geçirildi

Operasyona ait yeni detaylar ortaya çıktı. Polat çiftinin evinde yapılan aramalarda 80 sayfa tapu ve faturaların da içerisinde bulunduğu doküman ele geçirildi. Firari olan şirket ortağı Zümrüt Yerebakan'ın evinde 10 bin dolar, Zekai Tepe'nin evinde 1 hard disk ve 350 mermi, Ahmet Gün'ün evinde ise 120 bin lira, 36 adet hesap dökümü ve 1 laptop ele geçirildi. Ayrıca araştırma süresince aralarında Polat ailesinden 13 kişinin de bulunduğu toplamda 41 şüphelinin ve 27 firmanın tüm mal varlığına tedbir konulduğu öğrenildi.

'Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz?'

Basın mensuplarının "Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz" sorusuna ise yine Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu, "Ne kanıtları yok etmesi" şeklinde cevap verdi.

Polisin gözaltına aldığı diğer şüpheliler de güvenlik önlemleri altında emniyete getirildi.

Bacak bacak üstüne attı polis uyardı

Engin Polat'ın sağlık kontrolü için getirildiği hastanede bacak bacak üstüne attığı anda polis tarafından uyarıldığı anlar da kameraya yansıdı.

Dün akşam saatlerinde sağlık kontrolüne götürülen Dilan Polat ve Engin Polat’ın emniyetteki işlemleri sürüyor.







#Dilan Polat
#Engin Polat
#Gözaltı
#MASAK
6 ay önce