|

Doktoru darp etti serbest kaldı

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerine bir yenisi daha eklendi. Samsun’da Eğitim Araştırma Hastanesi'nin acil bölümünde sıra beklemek istemeyen Yunus Altundiken adlı hasta yakını, doktoru darp etti. Sağlık camiasını ayağa kaldıran zorba mahkemece serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:33 - 16/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Doktor Hüseyin Tufan Yanık başka bir hastaneye giderek darp raporu aldı.
Doktor Hüseyin Tufan Yanık başka bir hastaneye giderek darp raporu aldı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde 12 Ocak günü saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda, baş ağrısı şikayetiyle acil servise gelen bir hasta, kalabalığı görünce kendisinin ön sıraya çekilmesini istedi. Acil'de görev yapan Doktor Hüseyin Tufan Yanık, sırada bekleyen herkesin durumunun acil olduğunu belirterek sırasını beklemesini istedi. Çıkan tartışma sonrası şüpheli Yunus Altundiken doktor Yanık’a saldırarak darp etti.

GÜVENLİĞİN GÖZÜ ÖNÜNDE

  • Hastane güvenliğinin gözü önünde olan olayın ardından Doktor Hüseyin Tufan Yanık başka bir hastaneye giderek darp raporu aldı. Daha sonra emniyete giden doktor saldırgandan şikayetçi oldu. Gece saatlerinde polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkemece savcının da talebiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yanık'ın mesai arkadaşları kararı ve saldırıyı hastane önünde düzenlediği gösteriyle protesto etti.

BU İLK SALDIRI DEĞİL

Duruma tepki gösteren sağlık çalışanları, “Hakkımızın aranması için ölmemiz mi gerekiyor. Bu adamlar aramızda geziyor. Cezası yaptırımı yok. Sağlıkta şiddeti önleyecek yasa bir an önce çıkarılmalı” diyerek karara tepki gösterdi. Samsun’da 2015 yılında da Opr. Dr. Aynur Aynur Dağdemir bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Sağlık çalışanları Ak Parti’nin hazırladığı ve Meclise sunulan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için hazırladığı yasa teklifinin yasalaşmasını bekliyor.

#Samsun
#Sağlık
#Yunus Altundiken
#Darp
5 yıl önce