|

FETÖ’cü kaymakamlara böyle ulaşıldı

2018’de başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ’nün mülki idare yapılanmasındaki 33 mahrem imam yakalandı. Bu kişilerin kullandığı 298 GSM hattı ile 604 ankesör ve büfe numarası tespit edildi. Böylece FETÖ’cü kripto mülki idare amirlerinin isimlerine ulaşıldı.

Haber Merkezi
02:25 - 4/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 02:31 - 4/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
ABDULLAH SARİCA - ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ’yle irtibatı tespit edilen Diyarbakır Dicle eski kaymakamı Halil İbrahim Demirçin hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen Demirçin’in, gizliliği sağlamak için operasyonel hat kullandığı, ankesörlü ve büfe hatları üzerinden ardışık arama kaydının tespit edildiği vurgulandı. İddianamede, örgütün mülki idare yapılanmasında yer alan isimlere nasıl ulaşıldığına ilişkin bilgiler de yer aldı.


33 MAHREM İMAMLA BAŞLADI

Örgütün mülki idare yapılanmasına yönelik 2018’de başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar 33 mahrem imam yakalandı. Bunların kullandığı operasyonel hatlar dahil 298 GSM numarası belirlendi. Ayrıca örgütün iletişim için kullandığı toplam 604 ankesör ve büfe hattı da tespit edildi. GSM numaraları ile ankesör ve büfe hatlarının HTS kayıtları incelemeye alındı. Yapılan incelemelerde örgütle irtibatlı vali ve kaymakamlara ulaşıldı. İtirafçı olan örgüt mensuplarının verdiği isimler de kriptoların deşifre edilmesinde rol oynadı.

#FETÖ
#Kaymakam
#Ankara
#Cumhuriyet Başsavcılığı
#Halil İbrahim Demirçin
3 yıl önce