|

Flipped Learning 3.0 dergisinin 2. sayısına Prof. Dr. Muhammed Şahin kapak oldu

Dünya Flipped Learning Girişimi’nin yeni eğitim-öğretim yöntemleri ve teknolojileri hakkında dünyada öncülük yapma amacıyla yayınlarına başlayan “Flipped Learning 3.0” dergisinin 2. sayısına MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin kapak oldu. Flipped Learning 3.0 dergisinin ilk sayısının kapağında da Flipped Learning’i ilk geliştirenlerden Harvard Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Fizik Profesörü Dr. Eric Mazur yer almıştı.

Yeni Şafak
11:49 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 12:01 - 22/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Prof. Dr. Muhammed Şahin
Prof. Dr. Muhammed Şahin

Eğitimciler, araştırmacılar, teknologlar, mesleki gelişim sağlayıcıları ve eğitim liderleriyle oluşturulmuş Dünya Flipped Learning Girişim'i (Flipped Learning Global Initiative - FLGI), Flipped Learning ile ilgili Nisan 2018’de yayınlamaya başladığı ‘‘Flipped Learning 3.0’’ başlıklı dergisinin ikinci sayısına, tüm programlarında aktif öğrenme yöntemi Flipped Learning’i uygulayan dünyadaki ilk üniversite olan MEF Üniversitesi’nin kurucu rektörü olarak verdiği röportaj ile kapak oldu. Dergi üçüncü sayısına da MEF Üniversitesi Öğrenme ve Öğretmede Mükemmellik Merkezi Müdürü Dr. Caroline Fell Kurban’ı kapak yapacağını duyurdu. Flipped Learning 3.0 Dergisinin yayınlanan ilk sayısına da Flipped Learning’i ilk geliştirenlerden Harvard Üniversitesi Eğitim Enstitüsü’nden Fizik Profesörü Dr. Eric Mazur kapak olmuştu.


Ayda bir kez yayınlanan Flipped Learning 3.0 Dergisi, dünyanın dört bir yanından Flipped Learning ile araştırma ve uygulamalar yapan kişileri bir araya getirerek farklı disiplinler, okullar ve ülkeler arasında global iş birliğini artırmaya yönelik inovasyon ve yeni uygulamalar hedefliyor. Dergide, k12, yükseköğretim, eğitim teknolojileri, uygulayıcılara yönelik destek, Flipped Learning standartları, Flipped Learning’le ilgili dünyada gerçekleşecek olan organizasyonlar ile ilgili bilgiler yer alıyor. Prof. Dr. Muhammed Şahin’in, dünyada tüm programları ile Flipped Learning’i uygulayan ilk ve tek üniversite olan MEF Üniversitesi’nin kurucu Rektörü ve Flipped Laerning’i uygulama kararanı veren yenilikçi akademisyen olarak yayınlanan röportajının editörlüğünü derginin aynı zamanda Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Emmy Ödüllü başarılı gazeteci Errol St.Clair Smith gerçekleştirdi. Derginin diğer editörleri arasında birçok ülkede kitapları çevrilmiş olan önemli eğitim yazarları, uzun yıllar medya ve yayıncılık deneyimi olan kişiler, öğretmenler akademisyenler bulunuyor.

Flipped Magazin 3.0 Dergisini çıkartan Dünya Flipped Learning Girişimi Flipped Learning eğitimine küresel bir çerçeve oluşturmak için dünya çapında bir projeye başladığını duyurmuş ve Flipped Learning’in uluslararası standartlarını Harvard, Stanford ve MEF Üniversitesi'ndeki Flipped Learning öncüleri ile iş birliği yaparak belirlediğini Şubat 2018’de açıklamıştı.

Flipped Learning 3.0 Dergisi’nde kapakta yer alarak yayınlanan röportajı ile ilgili MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, “Biz 2013’te MEF Üniversitesi’ni kurarken yeni bir eğitim-öğretim sisteminin arayışına girdik. Kurucumu Dr. İbrahim Arıkan’ın da vizyonu ile Flipped Learning’e karar verdik. Flipped Learning’i dünyada tüm programlarında uygulayan ilk üniversite olduk. Dört yıldır MEF Üniversitesi’nin bu deneyimlerini ABD Rektörler Kongresi başta olmak üzere dünya yükseköğretim kongrelerinde Rektör olarak ben ve arkadaşlarım sunumlar yaparak paylaştık. 2016’da Flipped Learning deneyimlerimizi İngiltere’nin yayınevi Emerald ile kitaplaştırdık. Şu anda ABD’den Hindistan’a kadar birçok üniversiteden sistemimizi incelemek için gelen ziyaretçilerimiz oluyor ve tarafımıza iletilen davetler alıyoruz. Dünya Flipped Learning Girşimi yayınladığı bir haber de Flipped Learning standartlarını dünyanın en saygın üniversitelerinden Harvard, Stanford ve MEF Üniversitesi’ndeki öncülerle belirlediğini Şubat 2018’de duyurdu ve bu ayda uluslararası bir yayın olan Flipped Learning 3.0 adlı derginin ikinci sayısının kapağında MEF Üniversitesi Rektörü olarak ben, üçüncü sayısında ise Öğrenme ve Öğretme Mükemmellik Merkezi Müdürü Dr. Caroline Fell Kurban kapak olarak yer alıyor. Tüm yaşanan bu global gelişmeler MEF’in artık dünyada Flipped Learning alanında uluslararası bir öncü olduğunu gösteriyor.” dedi.

#​Flipped Learning 3.0
#Prof. Dr. Muhammed Şahin
6 yıl önce