|

Gasp çetesine suçüstü

İstanbul’da kimliklerini gizlemek için çarşaf ve kask takarak gasp yapan 13 kişilik bir çete suçüstü çökertildi. Çetenin lideri Sinan Ş.’nin cinayet, uyuşturucu ve çok sayıda suçtan sabıkasının bulunduğu belirlendi.

Şahin Şen
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 23:38 - 22/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Olay anı güvenlik kameralarınca anbean kaydedildi.
Olay anı güvenlik kameralarınca anbean kaydedildi.

İstanbul’da 13 kişilik gasp çetesi çökertildi. Küçükçekmece ilçesinde 26 Kasım 2018 günü kuyumcu dükkânına giren çarşaf giymiş silahlı soyguncular, etkisiz hale getirmek için kuyumcu A.Ö.’ye müdahalede bulundu. Kuyumcunun direnmesi üzerine paniğe kapılan soyguncular olay yerinden kaçtı. Polis olayla ilgili soruşturma yaparken, 6 Aralık 2018 günü Güngören’de çektiği para ile bankadan çıkan Y.E.S. kafasında kask olan silahlı soyguncuların saldırısına uğradı. Bacaklarından vurulan Y.E.S.’nin bin 200 TL ile bin 150 dolar parası gasp edildi. 10 Ocak günü ise bankadan 183 bin lira para çeken A.K. ile Ö.S. motosikletli silahlı gaspçıların saldırısına uğradı. A.K. ve Ö.S.’nin direnmesi üzerine saldırganlar parayı alamadan olay yerinden kaçtı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

  • Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğinin yaptığı çalışmada çarşafla kuyumcuya giren ve motosikletle gasp olaylarını gerçekleştiren şüphelilerin aynı çeteden oldukları tespit edildi. Kimliği belirlenen çete lideri Sinan Ş.’nin suç makinası olduğu ortaya çıktı. Cinayet, gasp, yağma, uyuştucu ve oto hırsızlıktan suç kaydı bulunan çete lideri ve ekibi polis takibine alındı. Takip edilen 2 çete üyesi Bağcılar’da kaldırımda yürüyen M.V.’yi motosikletleriyle gasp etmeye çalıştı. Harekete geçen gasp büro polisleri 2 gaspçı yakalandı. Diğer çete üyelerinin yakalanması için düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 13 gaspçı gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde yapılan araştırmada şüphelilerin son olayda kaldırımda yürüyen kadının bankadan çıktığını zannettikleri ve bu yüzden gasp etmeye çalıştıkları belirlendi.
#Gasp
#Çete
#Sinan Ş
#Cinayet
#Uyuşturucu
5 yıl önce