|

İdlib'de 1 askerimiz şehit oldu

İdlib'de kurulmasına devam edilen 6 numaralı gözlem noktasındaki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen roket ve havan saldırısında bir asker şehit oldu, 5 asker ile bir sivil görevli yaralandı.

Yeni Şafak
09:35 - 6/02/2018 منگل
Güncelleme: 10:22 - 6/02/2018 منگل
Diğer
TSK, İdlib'de dördüncü gözlem noktası oluşturmuştu.
TSK, İdlib'de dördüncü gözlem noktası oluşturmuştu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, İdlib'de kurulmasına devam edilen 6 numaralı gözlem noktasındaki TSK unsurlarına dün terör örgütleri tarafından roket ve havan saldırısı düzenlendi.

Bir askerin şehit olduğu, hayati tehlikesi olmayacak şekilde 5 asker ve bir sivil görevlinin yaralandığı belirtilen açıklamada, saldırının ardından terör örgütü mensuplarına, bölgedeki ateş destek vasıtalarıyla karşılık verildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."


TSK'den İdlib'e dördüncü gözlem noktası

  • Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca, Astana görüşmeleri çerçevesinde İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde oluşturulacak gözlem noktalarından 4'üncüsü olan 6 No'lu gözlem noktasının tesisi çalışmalarına başlanmıştı.
  • Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Astana Görüşmeleri kapsamında, Suriye'de ateşkesin tesisi, gözetim ve devamının sağlanması, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek amacıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nin oluşturulduğu belirtilmişti.
  • Açıklamada, şu bilgilere yer verilmişti:
  • "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, TSK unsurları tarafından 5 Şubat 2018 tarihinde Şeyh İsa Bölgesinde, gözlem noktalarından dördüncüsü olan 6 No'lu gözlem noktasıtesisi çalışmalarına başlanmıştır. Ayrıca 7 ve 8 No'lu gözlem noktalarının keşif faaliyetlerine başlanması planlanmaktadır."
#TSK
6 سال واپس