|

İki il birleşebilir

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Giresun'un Altınordu İlçe Başkanlığı'nda partisinin TESK Otel'de düzenlenen ilk olağan kongresinde konuştu. Daha önce gündeme gelen Ordu-Giresun birleştirme teklifinin hala masada olduğunu belirten Canikli, iki ilin birleşebileceğinin sinyalini verdi.

Yeni Şafak
17:21 - 15/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:30 - 15/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
.
.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Yapacak çok işimiz var, daha Mescid-i Aksa'ya verdiğimiz sözü yerine getiremedik, bazen o kirli postalları ile Mescid-i Aksa'yı kirletmeye devam ediyorlar, atalarımızın tarihe sözüdür, bizim de sözümüzdür, o postallar Mescid-i Aksa'yı kirletemeyecek hale gelene kadar mücadelemiz sürecek" dedi.


Partisinin Altınordu İlçe Başkanlığı'nın TESK Otel'de düzenlenen ilk olağan kongresine katılan Canikli, Türkiye'nin geçmişte çok zorlu ve sıkıntılı süreçlerden geçtiğini, halen bazı sıkıntıların yaşanmaya devam ettiğini söyledi.


"Ortak bir il kuracaktık"


Bakan Nurettin Canikli, Ordu ve Giresun illerine ortaklaşa hizmet verecek olan Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde inşaat yapımı süren Türkiye’nin deniz üzerine dolguyla yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın 15 Mart 2015 tarihi itibariyle hizmete gireceğini de belirterek, "İnşallah Ordu-Giresun Havalimanı’nda 15 Mart itibariyle uçuşa başlıyoruz. Esasında biz Ordu-Giresun olarak uçuşa geçeli çok olduk. Biz aslında bu yakın Ordu-Giresun işbirliğini evliliğe dönüştürelim dedik, ortak bir il kuracaktık olmadı. Hatta teklif hala duruyor, arkadaşların imzası var. Orjinali bende duruyor" dedi.

#Giresun
#Ordu
#Nurettin Canikli
9 yıl önce