|

İncirlik’te ihanet toplantısı

Washinton Post yazarı David Ignatius, ABD’nin Suriye PKK’sı YPG ile FETÖ'cüleri mayıs ayında İncirlik’te görüştürdüğünü iddia etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:26 - 26/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

15 Temmuz hain darbe girişiminden önce İncirlik'te darbeci askerlerle toplantılar yapan ABD'nin bununla yetinmediği ortaya çıktı. ABD'lilerin İncirlik'te darbecilerle Suriye'de uçakla getirdiği YPG'lileri de görüştürdüğü iddia edildi. Washington Post, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG denetimindeki Suriye Demokratik Güçleri'nden bir heyetin İncirlik'te darbeci askerlerle görüştüğünü ileri sürdü. Washington Post yazarı ABD'li gazeteci David Ignatius, “Ortadoğu, ABD'ye neden güvenmemesi gerektiğini biliyor” başlıklı makalesinde, ABD'nin Ortadoğu'daki savaş taktiklerini eleştirdi.



O GENERALLER TUTUKLU


Makalede, ABD'nin Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelesini de ustalıkla idare etmeye çalıştığı ancak başarısız olduğu görüşününe yer veren Ignatius, YPG denetimindeki Suriye Demokratik Güçleri'nden bir heyetin İncirlik'te darbeci askerlerle görüştüğünü iddia etti. Ignatius, “ABD, mayıs ayında Münbiç operasyonundan önce, YPG denetimindeki Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) bir heyeti İncirlik Hava Üssü'ne getirdi ancak Türk ve Kürtler arasındaki farklılıkları çözme çabası darbe girişiminin ardından işe yaramadı. SDG ile görüşen generaller şimdi darbe girişimiyle nedeniyle tutuklu.” ifadelerini kullandı.


#Darbe girişimi
7 yıl önce