|

Irmak’ın katiline müebbet hapis

Manisa’da 4 yaşındaki Irmak Kupal’ı hunharca katleden Himmet Aktürk, ağırlaştırılmış mübbet hapis ile 51 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:11 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Himmet Aktürk
Himmet Aktürk

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 4 yaşındaki Irmak Kupal'ı vahşice öldüren Himmet Aktürk'ün davası karara bağlandı. Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Irmak'ın dedesi Bekir Ilgaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Manisa, Aydın, İzmir, İstanbul, Diyarbakır, Kütahya, Antalya ve Ankara barolarını temsilen avukatlar hazır bulundu. Sanık, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı.





AKLİ DENGESİ YERİNDE


Duruşmada sanık, akli dengesinin yerinde olduğuna dair verilen raporu reddetti. Savcı Gökhan Şekeryapan'ın mütaalasının ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Mahkeme Başkanı Remziye Güldür, Himmet Aktürk hakkında, suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla çocuğu, beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kasten öldürme suçundan 51 yıl hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini belirtti.



#Manisa
#Katil
#Müebbet
7 yıl önce