|

Kaçamadan yakalandılar

Manisa ve Eskişehir merkezli düzenlenen “Paralel Devlet Yapılanması” operasyonlarında aralarında örgüt imamlarının da olduğu 49 kişi gözaltına alındı. Örgüte finans sağladıkları belirtilen şüphelilerin 1 Kasım seçimlerinin ardından yurtdışına kaçış hazırlığında oldukları ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 11/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:31 - 10/11/2015 Salı
Yeni Şafak

Manisa ve Eskişehir merkezli birçok ilde “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Manisa'daki operasyonda hakkında yakalama kararı verilen 35 kişiden 27'si gözaltına alındı. Kamu çalışanlarının da aralarında bulunduğu farklı meslek gruplarına mensup 35 zanlı hakkında “terör örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, finansa etmek, anayasal düzeni değiştirmek” suçlamasıyla yakalama kararı çıkarıldı.


AMAÇ DEVLETİ ELE GEÇİRMEK

Operasyonla ilgili açıklama yapan Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, “2015/2853 sayılı soruşturma”nın, “Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar” kapsamında değerlendirildiğini belirtti. Açıklamada, “FETÖ/PDY'nin Manisa yapılanmasının deşifresi, örgütlü olarak hükümeti devirmek ve anayasal düzeni yıkıp, devleti ele geçirmek için doğrudan faaliyet yürüten kişilerin tespiti, örgütün ilimizde gerçekleştirdiği her türlü ticari, eğitim öğretim, sosyal etkinlik, basın yayın ve matbaa işlemleri, internet yayıncılığı başta olmak üzere her türlü faaliyetinin araştırılması, hukuka uygun olarak yürütülen faaliyetleri ile hukuk dışı faaliyetlerinin tespiti için çok yönlü çalışma başlatılmıştır” denildi.


KURUMLARA SIZDILAR

Açıklamada, örgütün sözde “il imamı” olarak nitelendirdikleri kişi başkanlığında esnaf, öğrenci, kadın yapılanmalarının olduğu, emniyet, adliye, askeriye, milli eğitim, belediye, sağlık müdürlüğü, üniversite gibi birçok kuruma sızdıkları ve amaçları doğrultusunda faaliyetlerde bulunduklarının müşteki, mağdur ve tanık ifadelerinden anlaşıldığı vurgulandı.


Örgütün deşifresi ve mensuplarının tespitine yönelik çalışmaların devam ettiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “1 Kasım'da yapılan genel seçimlerinden sonra örgüt içerisinde aktif olarak yer alan ve dosya kapsamında kimlikleri tespit edilen şüphelilerin yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptıklarından dolayı, 'silahlı terör örgütü kurma, yönetme, örgüte üye olma, suç için anlaşma, terör örgütüne finans sağlamak' suçlarını işledikleri yönünde kuvvetli şüphe bulunanların yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlemiştir. 27 kişi gözaltına alınmış, firar durumda olan 8 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam etmektedir.”


ESKİŞEHİR'DE 22 GÖZALTI

Eskişehir merkezli 6 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda ise 22 kişi gözaltına alındı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir il merkezli olmak üzere İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/PDY yapılanmasına ilişkin yürütülen adli soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi.


BAĞLANTILARI TESPİT EDİLDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PDY'nin Eskişehir'deki yapılanmasına yönelik, “Silahlı terör örgütü kurmak, silahlı terör örgütü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım etmek, silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında özel belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na ve Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet etmek” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, “Eskişehir il imamı, Eskişehir il imam yardımcısı, eyalet ve bölge imamları” ve bu kişilerle örgüt kapsamında bağlantısı tespit edilen şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, iş yeri, araç ve üzerilerinde arama ve el koyma işlemleri yapıldığı, ifade ve savunmalarının alınması işlemlerine başlandığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğü ise, dosya kapsamında gizlilik kararı olduğunu belirtti.



Burada da 1 numara


Soruşturma kapsamında 1 numaralı şüphelinin Fetullah Gülen olduğu belirtildi. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 35 kişiden gözaltına alınmayan 8 kişi arasında Fetullah Gülen de bulunuyor.



#FETÖ/PDY
#Paralel Devlet Yapılanması
#Manisa ve Eskişehir
9 yıl önce