|

Kaçmıyoruz demişti sınırda yakalandı

Çiftlik Bank benzeri bir yapılanma ile 4 binden fazla kişiden 60 milyon lira para topladığı iddiasıyla hesaplarına bloke konulan şirketin CEO’su Tamer Budak, Sarp Sınır Kapısı üzerinden Gürcistan’a kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandı. Budak, 3 ay önce dolandırıcılık iddiaları gündeme geldiğinde “Gocunacak bir yanımız yok, hiçbir yere kaçıp gitmeyeceğiz” demişti.

Haber Merkezi
04:00 - 1/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:42 - 1/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Tamer Budak, Sarp Sınır Kapısı üzerinden Gürcistan’a kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandı
Tamer Budak, Sarp Sınır Kapısı üzerinden Gürcistan’a kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandı

Çiftlik Bank benzeri bir şirket olduğu iddiasıyla hesaplarına bloke konularak incelemeye alınan şirketin CEO’su olan Gürcistan’a kaçarken yakalandı. İzmir merkezli inşaat, enerji, hayvancılık ve reklamcılık alanlarında faaliyet gösteren ve 4 bine yakın üyeden yüksek gelir vaadi ile 60 milyon TL’ye yakın para toplayan Fons Şirketler Grubu’nun hesapları Maliye Bakanlığı’na Bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelemeye alındı. Hesaplar, MASAK’ın talebi ve sulh ceza hakimliği kararıyla bloke edildi.

HERKESİN PARASINI ÖDEYECEĞİZ, DEMİŞTİ

Arama kararı çıkarılan şirketin CEO’su Tamer Budak önceki gece Gürcistan’a kaçarken Artvin’in Hopa ilçesi Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri tarafından yakalandı. Artvin Valiliği’nden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Tamer Budak isimli şüphelinin yapılan aramasında, T. H adına düzenlenmiş sahte kimlik, 2 adet banka kartı, laptop, harddisk, usb bellek ele geçirilerek gözaltına alınmış, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecektir” denildi.

Şirketin hesaplarının, MASAK talebi ve sulh ceza hakimliği kararıyla bloke edilmesinin ardından 24 Mayıs’ta basın toplantısı düzenleyen şirketin Ceo’su Tamer Budak, tamamen şeffaf ve reel ticaret yaptıklarını, şirketin ekonomik durumunun hiçbir yatırım ortağını mağdur etmeyecek düzeyde olduğunu ve tüm ortaklara paralarının ödeneceğini söyledi. Budak, “Gocunacak bir yaramız yok, hiçbir yere kaçıp gitmeyeceğiz” açıklaması yapmıştı.

#Tamer Budak
#Kaçak
6 yıl önce