|

Kahramanmaraş dünyaya açılacak

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin saklı kentlerinden birisi olduğunu söyledi. Erkoç, “Güzelliklerimizi sizinle beraber tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2018 Pazar
Güncelleme: 03:38 - 8/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Kahramanmaraş dünyaya açılacak
​Kahramanmaraş dünyaya açılacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği temsilcileri ile bir araya geldiği tanıtım toplantısında Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin saklı kentlerinden birisi olduğunu söyledi.

Şehrin deniz seviyesinden 150 ila 3 bin metre yüksekliğinde bir yerleşime sahip olduğunu ifade eden Başkan Erkoç, “Doğal güzellikleri, bitki örtüsü, iklimi, tarihi ve kültürel eserleriyle herkesin görmesi gereken bir yer. Adeta Cennet ülkemizin saklı bir köşesi. Bitkisi örtüsünün zenginliği, verimli ovaları ile gastronomi alanında da şehrimiz çok güçlü. Bu güzelliklerimizi sizlerle beraber tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.

RESTORASYONLAR DEVAM EDİYOR

İl genelinde onarım çalışmaları yaptıklarına işaret eden Belediye Başkanı Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul’daki Sultan Ahmet gibi, Ankara’daki Hacı Bayram Veli gibi şehrimizin tarihi yerlerini tamir ediyoruz. Çarşıları, mahallelerdeki konakları gibi buralarda da restorasyon devam ediyor. Yılsonu itibariyle büyük bir kısmı tamamlanmış olacak. Camiler başta olmak üzere çok sayıda tarihi eser var. Büyük oranlarda tamiratları tamamlanmış durumda.”

Ashab-ı Kehf’in Afşin’de olduğunu ve şehrin altında Roma dönemine ait tarihi eserler bulunduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, “Mozaikler var ve mozaikleri yerinde sergiliyoruz. Erken Roma dönemine ait bölgede şu an kazı çalışmaları devam etmekte. Bir kısmı ortaya çıktı, bir kısmı da ilerdeki günlerde hizmete açılacak. Bin 500 dönüm alan. Yerin altında aslında bir şehir var. Bunu da ortaya çıkarıyoruz. Bunun da çok ilgi çeleceği inancındayız” ifadelerini kullandı.


Müzeler kuruyoruz

Turizmin önemli ayaklarından birinin de müzeler olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, “Kurtuluş savaşında Kahramanmaraş’taki ruhu anlatan panorama müzesi yaptık. Şimdi dondurmanın işleme ve gelişim sürecini anlatacağımız dondurma müzesini yılsonuna kadar bitireceğiz. Bunun yanı sıra Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük edebiyat müzesi olacak. 4-5 aya kalmaz onu da bitiririz. Bu müzelerimizin yapılması ile müze sayımız artacak ve gelecek turistler için de gezilecek bir yol haritası olacak” dedi.

ŞEHRİ GEZDİLER

Program sonunda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği adına Ankara Bölgesel Yürütme Başkanı Cevat Engin Şahin, misafirperverliğinden dolayı Başkan Erkoç’a plaket takdim ederek teşekkür etti ve iki gün boyunca Kahramanmaraş’ı gezeceklerini ifade etti.

#Kahramanmaraş
#Kent
6 yıl önce