|

Kahramanmaraş suya doyacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal üretimi artırma çalışmaları kapsamında Kılılı Mahallesi’nde sulama borusu dağıtımı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, sulanmayan bir karış toprak kalmayana kadar çalışacaklarını kaydetti.

Haber Merkezi
04:00 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:11 - 3/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Kentte sulama borusu dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Kentte sulama borusu dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kılılı Mahallesi’nde sulama borusu dağıtım töreni gerçekleştirildi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Pişkin, Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretime verdiği destekleri anlatırken, Çağlayancerit Ziraat Odası Başkanı Ömer Çedene ise bu desteklerden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ı tarımsal üretimde de en üst seviyelere getirmek için gayret ettiklerini söyledi.

SULANMAYAN TOPRAK KALMAYACAK

Tarımsal üretimin hayati bir nokta olduğunun altını çizen Başkan Erkoç, “Ülke olarak tarımsal üretimimiz yeterli değil. Son 15 yıldan bu yana hükümetimiz çok önemli çalışmalara imza attı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk tarımına çok büyük destekler verildi. Ama bizim hedeflerimiz daha da yüksekte. Sulanmayan bir karış toprak kalmayana kadar çalışacağız. Kahramanmaraş yerel ekonomisini nasıl kalkındırırız, Kahramanmaraş ekonomisini nasıl daha güçlü hale getiririzin gayret ve çabası içindeyiz” dedi.


ZEYTİN, CEVİZ, BİBER

Zeytinin dünyanın en stratejik ve en eski bitkilerinden olduğunu kaydeden Başkan Erkoç şöyle devam etti; “Zeytincilik alanında yoğun destek vermekteyiz. Bu yıl 550 bin zeytin fidanını toprakla buluşturuyoruz ki bu on binlerce dönüm arazi demek. İkinci hedefimiz ceviz. Ceviz de stratejik bir bitki. Ülkemizde tüketilen cevizin bir kısmı ithal edilmekte. Kahramanmaraş’ta yaptığımız çalışmalarla ceviz ihraç eden bir ülke haline gelmek istiyoruz. Kırmızı biber üretiminde de fide dağıtımı yaptık. Verimi arttırdık ve bunu daha da yaygınlaştıracağız. Yapılan çalışmalarla ürün verimi iki katına çıktı. Kısacası yaptığımız ve yapacağımız çalışma ve desteklerle her alanda Kahramanmaraş’ımızın doğusunu, batısını, kuzeyini güneyini hep birlikte kalkındıracağız.” Büyükşehir’in bu çalışması ile il genelinde 92 bin dönüm tarım arazisi suya kavuştu.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI

Öte yandan Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili kurumların işbirliği ile 4. Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı dün açıldı. Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde 4 Kasım 2018 tarihine kadar açık kalacak olan fuar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Tarım fuarı, tarım üreticilerinin ve tarımsal üretimin desteklendiği bir fuardır ve bu fuarın Kahramanmaraş gibi bereketli topraklarda yapılıyor olması çok önemli” dedi.

#Kahramanmaraş
#Belediye
5 yıl önce