|

Kanlı bere ele verdi

Gasp iddasıyla yakalanmasının ardından Ordu ve Samsun’da 13 ayrı cinayetle suçlanan seri katil Mehmet Ali Çayıroğlu’nun, yangında can verdikleri sanılan Nuri-Lütfiye Usluoğlu’yu da öldürdüğü öne sürüldü. Çifte cinayeti, çiftten geriye kalan kanlı bere ortaya çıkardı.

Haber Merkezi
04:00 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:51 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Seri katil Mehmet Ali Çayıroğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Seri katil Mehmet Ali Çayıroğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ordu’da gasp iddiasıyla yakalanan ve 13 kişinin öldürülmesiyle bağlantısı olduğu öne sürülen Mehmet Ali Çayıroğlu’nun (44), bir çifti daha öldürdüğü belirlendi. Samsun’da şarküteri işletmecisi Çayıroğlu, Ordu’nun Akkuş ilçesinde 2 kişiyi gasp ettiği iddiasıyla yakalandı.

TAKİPTEN HABERSİZDİ

Ordu’nun Akkuş ilçesinde kaybolduktan sonra cesedi dere yatağında bulunan Şeker Köseoğlu cinayetini araştıran jandarma özel ekibinin takibinde olduğunu bilmeyen zanlı, suçlamaları reddetti. Ancak Çayıroğlu’nun evinde yapılan aramalarda tek kırma 3 av tüfeği, 2 kurusıkı, 4 cep telefonu, 230 plastik kelepçe , çalıntı büyük ve küçübaş havyanlar ele geçirildi. Çayıroğlu, cinayet ve gasp iddiasıyla tutuklandı.


SAVCILIĞA SIR MEKTUP

Çayıroğlu’nun tutuklanmasının medyaya yansımasından sonra Akkuş Cumhuriyet Başsavcılığı’na sır bir mektup ulaştı. Zanlının, cezaevindeyken bir yakınına mektup yazarak yardım istediği, mektupta öldürülen 4 kişinin ismine de yer aldığı belirlendi. Yapılan araştırmada, Ormancık Mahallesi’ndeki evde yangında ölen Dursun Kurt ile 22 Temmuz’da yangında oğlu Hasan (53) ve gelini Zahide (59) ile birlikte ölen Sabri Güneş’in (68) isminden bahsedildiği saptandı. Dursun Kurt’a ait eşyaların, Çayıroğlu’nun evinde bulunması cinayetle bağlantıyı ortaya çıkarırken, Sabri Güneş’le de alışveriş için görüştükleri belirlendi.

YANGINDA ÖLMEMİŞLER

Sır mektubun ardından soruşturma daha da derinleştirildi. Bu kapsamda 24 Şubat’ta Ordu’nun Ünye ilçesindeki evlerinde yanarak öldükleri sanılan Nuri-Lütfiye Usluoğlu çiftinin, de zanlı tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Nuri Usluoğlu’nun kafasına sert cisimle vurmanın etkisiyle başındaki berenin kapının arkasına düştüğü belirlendi. Alevlerden etkilenmeyen kanlı bere kapının arkasında kalırken, Nuri-Lütfiye Usluoğlu çiftinin kanepeye taşındığı, ardından da yangın süsü verilerek evin yakıldığı bağlantısına ulaşıldı.

Sayı 15’e çıktı

Zanlı Mehmet Ali Çayıroğlu’nun işlediği iddia edilen cinayetler şöyle:

* 10 Şubat 2018: Samsun’da Sevim Semiz (80), engelli kızları Emine Semiz (50) ve Havva Gülen (60), yangında hayatlarını kaybetti. Sevim Semiz’in av tüfeği zanlının evinde bulundu.

* 24 Şubat 2018: Ordu’’da Nuri-Lütfiye Usluoğlu çifti, gece yanarak can verdi. Evde bulunan kanlı bere çiftin öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

* 9 Nisan 2018: Ordu’’da Dursun Kurt yangında öldü. Kurt’un eşyaları, Çayıroğlu’nun evinde çıktı.

* 3 Mayıs 2018: Ordu’da Şeker Köseoğlu ölü bulundu. Köseoğlu’na ait av tüfeği ile buzağı, Çayıroğlu’nun evinde ele geçirildi.

* 13 Temmuz 2018: Ordu’da Hasan Bayram, gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti. Bayram’ın bazı kişisel eşyaları, Çayıroğlu’nun evinde bulundu.

* 22 Temmuz 2018: Akkuş’ta çıkan yangında Sabri Güneş, oğlu Hasan ve gelini Zahide Güneş ile hayatını kaybetti. Sabri Güneş’le Çayıroğlu’nun görüştüğü ortaya çıktı.

* 31 Temmuz 2018: Akkuş’ta Senai- Ümit Türedi çifti, mutfak tüpünden sızan gazdan zehirlendi. Ölen çifte ait cep telefonu ve kurusıkı, Çayıroğlu’nun evinde ele geçirildi.

#Ordu
#Samsun
#Cinayet
5 yıl önce