Bolu'daki karantina yurdundan canlı yayın yapıp devlete küfürler ettiler: Savcılık süreleri dolunca gözaltına alacak!

11:59, 28/03/2020, CumartesiG: Güncelleme: 16:43, 28/03/2020, Cumartesi
DHA
Bolu'daki karantina yurdundan canlı yayın yapıp devlete küfürler ettiler: Savcılık süreleri dolunca gözaltına alacak!
Bolu'da kaldıkları karantina yurdundan yaptıkları sosyal medya yayınlarında devlete hakaret edenlerin Furkan A. ve Mehmet Nuri B. olduğu belirlendi.

Koronavirüs salgını nedeni ile eğitim gördükleri ülkelerden uçaklarla Türkiye'ye getirilen ve Bolu'daki yurtta 14 günlük karantinaya alınan öğrencilerin sosyal medyada devlete küfür ve hakaret ettikleri video yayınladıkları belirlendi. Karantinaya alındıkları yurtta, sosyal medyadan canlı yayın yapan ve daha önce yurtta kalan kız öğrencilerin eşyalarını karıştırdıkları da bu yayınlara yansıyan iki ERASMUS öğrencisi hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılığın, bu kişileri karantina sürelerinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınacağı öğrenildi. Diğer yandan Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, beraberindeki bir grupla karantina altındaki yurdun önüne giderek skandal görüntülere tepki gösterdi.

Koronavirüs salgının ardından yurt dışından gelen yaklaşık 500 kişi, geçtiğimiz günlerde Bolu'da 14 gün boyunca karantina altında tutulacakları Hayreddin Tokadi Kız Yurdu’na yerleştirildi. Yurtta kalan Furkan A. isimli bir genç, dün akşam saatlerinde Instagram hesabından canlı yayın yaptı. Bu sırada okulların tatil edilmesiyle evlerine giden kız öğrencilerin eşyalarını karıştırdı. Genç kızların eşyalarını takipçilerine gösteren Furkan A. tepkiler üzerine yayını kapattı.


Canlı yayında develet küfretti

Tepkilerin ardından yurtta kalan başka bir grup da s
osyal medya hesaplarından canlı yayın yaptı. Bu yayında ise yurdun, kız yurdu olduğunu bilmediklerini söyleyip kendilerini savundu. Ancak bu sırada yurtta kalan Mehmet Nuri B. isimli bir genç de devleti aşağılayan ifadelerde bulundu
.


Yurdun önüne gelip protesto ettiler

  • Hem eşyaların karıştırılması hem de devleti aşağılayan sözler, Bolu'da tepkilere yol açtı. Bolu'da sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül, beraberindeki bir grupla karantina altındaki yurdun önüne giderek, tepki gösterdi. Grup, burada Türk bayrağı açıp videodaki kişilere karşı söylemlerde bulundu. Yurtta kalan başka kişiler de protesto edenlere destek verdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/28/12/07/resized_ad273-801343e1b0ad8ddc389ba49d9950e95c53d7f612.jpg

Karantina sonrası gözaltı

Gençlerin videosunun sosyal medyada infiale yol açmasının ardından, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "
Yurt dışından getirilip Bolu’da yurtta karantina altına alınan öğrencilerin söz konusu paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatılmış olup, karantina sonrası gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir
" denildi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026