|

Kayseri’ye dört milyarlık dev proje

Başkan Çelik, 147 yıllık Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarihinin en önemli projesine start verdiklerini söyledi. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 10 günde 201 hak sahibiyle uzlaşma sağlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2016 Pazar
Güncelleme: 20:58 - 19/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Kayseri'nin en önemli kentsel dönüşüm projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde önemli bir safhaya geçildi. Büyükşehir Belediyesi Sahabiye Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi'ni hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 147 yıllık belediye tarihinin en önemli projesine start verdiklerini söyledi. Başkan Çelik, projenin eski para birimiyle 4 katrilyonluk bir proje olduğunu belirtti.



100 YILA DAMGA VURACAK


Sahabiye Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi'nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan ve Talas Belediye Başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.



Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sahabiye'nin şehre katacağı yeni çehre ile Kayseri'nin gelecek yüzyılına damga vuracak bir proje olduğunu söyledi. 147 yıllık belediye tarihinin en önemli projesine start verdiklerini vurgulayan Başkan Çelik, projenin toplam bedelinin 4 milyar TL'yi bulacağını belirterek, “Sadece bir ofis açmıyoruz, 4 katrilyonluk bir projenin başlangıcına da şahitlik ediyoruz” dedi.



Sahabiye'nin mevcut durumu ve dönüşüm sonrasındaki alacağı çehre hakkında da bilgi veren Başkan Çelik, “Tamamı 510 bin metrekarelik bir dönüşüm alanı söz konusu. Burada 624 adet binada, 3 bin 800 adet konut, 1620 adet işyeri olmak üzere, toplam 5 bin 820 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Tüm bu yapıların yaklaşık inşaat alanı 680 bin metrekareyi buluyor. Toplam büyüklüğü 510 bin metrekare olan bu bölgemizde bugün için tek bir metrekare yeşil alan yok. Ancak projemiz tamamlandığında burasının 350 bin metrekaresi yeşil alan olacak. Bugün artık, vatandaşlarımızın kentsel refah ve yaşam kalitesini artıracak olan; huzurlu ve güvenli, sosyal alanları bulunan; şehrimize mimari ve sosyal anlamda değer katacak olan bir dönüşüm projesinin uzlaşma görüşmelerine başlayacağız.” diye konuştu.



ÖNCELİK HALKIN RIZASI


Uzlaşma etabındaki önceliklerinden de bahseden Başkan Çelik, “Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, önceliğimiz bölge halkının rızasıdır. Biz uzlaşma görüşmelerinde herkesin rızasını almak istiyoruz. Tüm hak sahipleri ile eşit, adil, şeffaf bir uzlaşma sağlanması için azami gayret gösterilecektir. Halkımız şunu da iyi bilmelidir ki, hak sahiplerinin tek muhatabı Kayseri Büyükşehir Belediyesi” dedi.



Sahabiye Kentsel Dönüşüm


Sahabiye Kentsel Dönüşüm Uzlaşma Ofisi'nde bugüne keder 650 vatandaşa projeyle ilgili bilgiler verildi ve 201 hak sahibiyle uzlaşma sağlandı. Henüz uzlaşma yapılmayan hak sahiplerinin seçme şansları olabilmesi için bir an önce uzlaşma görüşmelerine katılmaları gerekiyor.


#Kentsel Dönüşüm
#Kayseri
7 yıl önce