|

Kendini feda etti

Eğitim uçuşunda düşen F-16’da şehit olan Yasin Boy toprağa verildi. Evli ve bir çocuk babası olan şehit üsteğmenin, köye düşmemesi için uçağı dağa çarparak kendi canını feda ettiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 08:22 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Önceki gün eğitim uçuşunda düşen F-16 savaş uçağında şehit olan Pilot Üsteğmen Yasin Boy’un cenazesi, memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı.
Önceki gün eğitim uçuşunda düşen F-16 savaş uçağında şehit olan Pilot Üsteğmen Yasin Boy’un cenazesi, memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde önceki gün eğitim uçuşunda düşen F-16 savaş uçağında şehit olan Pilot Üsteğmen Yasin Boy’un cenazesi, memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı. Adana’daki İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirilen Şehit Boy’un cenazesini, ailesi ve devlet yetkilileri karşıladı.


EVLİ VE BİR ÇOCUK BABASIYDI

Şehidin eşi Çağla ve 4 yaşındaki oğlu Meriç Boy ile silah arkadaşları da aynı uçakla Samsun’a geldi. Şehidin naaşı, İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi’ndeki baba evi önünde helallik alınmasının ardından ikindi namazını müteakip Büyük Cami’de düzenlenen törenin ardından Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehit Pilot Üsteğmen Yasin Boy, evli ve bir çocuk babasıydı.


KÖYE DÜŞMESİN DİYE CANINI VERMİŞ

Yasin Boy’un şehit olurken büyük bir faciayı da kahramanca önlediği ortaya çıktı. Samsunlu Şehit Üsteğmenin, köye düşmemesi için F-16’yı dağa çarparak kendi canını feda ettiği öğrenildi. Şehidin kardeşi Rasim Boy, “Kardeşim kendisini feda etti. O benim canım ciğerim, ne diyeyim. Kendisini feda etti. Uçağı köylülerin üzerine düşürmemek için dağa çarpmış” dedi.

#Rasim Boy
#Yasin Boy
#Samsun
#Adana
6 yıl önce